5 tips voor het maken van een back-up

Image
Dirk-Jan Kranendonk
Online Marketeer

Delen

Niets is zo vervelend als al je kostbare werk kwijtraken. Een back-up maken van bijvoorbeeld je laptop is voor veel ondernemers standaard, maar wist jij dat ook jouw website regelmatig een back-up nodig heeft? Wij geven je 5 tips voor het maken van een back-up van je website!

1. Begin bij het maken van jouw website ook meteen aan het maken van een back-up
Bij het bouwen van een website kan er altijd iets mis gaan en voor je het weet is het te laat. Zo komt het regelmatig voor dat de update van de website niet goed wordt doorgevoerd. Begin dus meteen met het maken van back-ups van je nieuwe website.

2. Zorg ervoor dat je elke dag een back-up maakt
Alle bestanden op je website zijn ineens weg, help! Wanneer heb jij voor het laatst een back-up gedaan? Is dat een maand geleden? Grote kans dat je dan al jouw bestanden tot een maand terug kwijt bent. Om dit probleem te voorkomen, is het handig om iedere dag een back-up te maken van je website. Het liefst op een vast tijdstip, dan weet je zeker dat je maar maximaal de data van de afgelopen 24 uur kan verliezen.

Elke dag een back-up maken klinkt veel werk, maar er zijn veel verschillende opties om dit te standaardiseren. Zo heeft het CMS-programma WordPress en plug-in ontwikkeld waarbij het maken van een back-up gedaan wordt op vooraf ingestelde dagen. Het is dus alleen een kwestie van instellen en aanzetten.

3. Sla je back-up op een betrouwbare plek op 
Om de veiligheid van je website bestanden te waarborgen is het belangrijk om een back-up te maken op verschillende plekken. Zo kun je bijvoorbeeld een kopie maken op een externe netwerkschijf of via de cloud.

4. Gebruik een betrouwbaar programma of dienst om je back-ups te maken. 
De mogelijkheden van het maken van je back-up:

  • Maak handmatig een back-up
  • Gebruik een back-up plug-in voor een WordPress site
  • Creëren een back-up via het control panel van je hostingprovider

5. Weet je niet zo goed hoe je een back-up maakt? Laat het door ons doen! 
Door de website dus te voorzien van een back-up wordt jouw bedrijf minder afhankelijk van een virus of een verkeerde update die bestanden niet opslaat. Wil jij op de juiste manier een back-up maken van je website, zodat jij altijd verzekerd bent van alle bestanden? WebProfit helpt je verder! Wij hebben al veel problemen bij onze klanten weten te voorkomen. Ben jij de volgende? Neem contact op met ons!