5 tips waar je op moet letten als je een website gaat maken

Image
Sanne Post
Online marketeer

Delen

Tip 1: Maak de website responsive

Hoe vaak gebruik jij een smartphone om iets op te zoeken op Google? Waarschijnlijk erg vaak! Uit onderzoek blijkt dat jij niet de enige bent. Ongeveer 92,1% van de Nederlandse bevolking gebruikt een mobiele telefoon of smartphone om te internetten.

Je website responsive maken heeft hier alles mee te maken. Een responsive website staat voor een gebruiksvriendelijke website voor zowel desktop, tablet en mobiel, wat betekent dat de website wordt aangepast aan het formaat van het scherm van de gebruiker. Veel internetgebruikers maken gebruik van een mobiele telefoon. Een gemiste kans dus om de website niet te optimaliseren voor mobiel.

Tip 2: Kies voor een goede domeinnaam

Wanneer je al een domeinnaam hebt en deze overneemt, is deze tip niet van toepassing. Moet je wel een domeinnaam kiezen? Houd er dan rekening mee dat de domeinnaam voldoet aan de volgende punten:

Zorg voor een korte domeinnaam

Een korte domeinnaam is essentieel, zo kan de doelgroep de naam makkelijk onthouden. Een korte domeinnaam bestaat uit 1 kernwoord (10-karakters) of een korte zin (2-3 woorden).

Zorg voor een eenvoudige domeinnaam

Een goede domeinnaam kiezen is mede bepalend voor het online succes van de website. Denk dus goed na over een domeinnaam. Gebruik geen rare tekens of onnodige hoofdletters, hierdoor vergroot je de kans om een top-of-mind bewustzijn te creëren bij de doelgroep en kan je beter gevonden worden door de zoekmachine.

Tip 3: Een uniek ontwerp

Het belangrijkste van een ontwerp van een website is dat het design voorzich spreekt. Een ontwerp voor de website, welke zonder tekst al een beeld kan geven van je diensten en of producten, is een goed ontwerp.

Een goed ontwerp kan je website maken of breken. Wij adviseren dan ook altijd aan onze klanten een ontwerp te laten maken. Je wilt natuurlijk niet dat jouw website bezoekers afhaken door een onoverzichtelijke structuur of slecht design. Veel bedrijven kiezen er niet voor om van tevoren een website te laten ontwerpen, maar juist nu is het belangrijk om voor een professionele website te gaan. Bedrijven worden tegenwoordig het vaakst online gevonden door klanten. Alles gaat via het internet, waardoor de website een belangrijke rol speelt in de reis van de klant.

Tip 4: Zorg dat je website conversies genereert

Zorg voor call-to-actions op je website. Een call-to-action (CTA), is een oproep aan de website bezoeker, welke moet leiden tot een actie. Een actie die overeenkomt met het doel van de website of van de desbetreffende pagina. Kortom een CTA zorgt voor actie op de website en dat is wat je als ondernemer wilt!

Zorg dat er CTA’s op iedere pagina te vinden zijn. Zonder CTA gaat een website bezoeker ook niet over tot actie. De meest voorkomende vorm van een CTA zijn buttons. Zorg dat deze button goed zichtbaar is, zodat hij opvalt in het design. Je moet bij het ontwerp van de Call-to-actions letten op het volgende:

Tekst

Houd de tekst kort en krachtig en maak gebruik van wervende woorden. Speel met tijdsaanduidingen als ''nu'' en ''direct''.

Kleur

De kleur is het meest essentieel voor een CTA-button. Zorg voor een opvallende kleur die wel in jouw design past. Om de optimale kleur te gebruiken, kan je aan de slag gaan met A/B-testen.

Vorm

Een rechthoekige CTA-button met ronde hoeken maakt het makkelijker om de boodschap te kunnen lezen. Plaats de tekst in het midden van de button en de randen af om meer aandacht te trekken van je bezoeker.

Tip 5: Besteed het maken van je site uit

Als je een nieuwe auto wilt kopen ga je naar de garage, maar eigenlijk werkt dat hetzelfde met een website. Wil jij een nieuwe website? Laat het over aan professionals! Bij WebProfit gaan wij samen met jou aan de slag om de website tot een succes te maken. Wil jij een website door ons laten designen? Neem contact met ons op!