Adverteren als een pro op social media!

WebProfit
WebProfit
Online Marketing

Waarom adverteren op social media?

Adverteren via social media neemt vele voordelen met zich mee:

  • Adverteren op social media is in vergelijking met adverteren via een zoekmachine als Google goedkoper, waardoor adverteren op social media aantrekkelijker is dan via de zoekmachine.
  • Als je gaat adverteren op social media bereik je gericht de juiste doelgroep
  • Genereer websitebezoekers, leads en conversies
  • Een social media-advertentie is inzetbaar in elke fase van de customer journey
  • De social media-advertentiecampagnes zijn altijd aan te passen
  • De social media-advertentiecampagnes zijn goed meetbaar

Is Facebook nog steeds het juiste platform?

Om te kunnen bepalen welk platform juist is voor jouw onderneming, ga je aan de slag met een doelgroeponderzoek! Zonder een doelgroeponderzoek weet je niet wie je potentiële klanten zijn en is het namelijk lastig om de juiste personen te overtuigen van de waarde van jouw producten of diensten. Onderzoek dus nauwkeurig waar je doelgroep zich bevindt, kunnen demografische kenmerken geïdentificeerd worden en kun je bepalen hoe jouw doelgroep het beste te bereiken is. Komt Facebook als beste naar voren uit het doelgroeponderzoek? Dan is Facebook nog steeds een krachtig middel om de doelgroep te bereiken! Per dag maken er 1.84 miljard mensen gebruik van Facebook, genoeg personen om jouw producten of diensten aan te tonen.

Facebook groeit minder hard onder de jongere doelgroep, maar doordat Facebook beheerder is van Instagram, kun je ook makkelijk en snel via Facebook de jongere doelgroep targeten op Instagram.

Hoe werkt adverteren op Facebook?

Adverteren op Facebook is alleen mogelijk met een Facebookbedrijfspagina (of op Instagram een Instagram-bedrijfspagina). Veel bedrijven gebruiken om te adverteren; Facebook Bedrijfsmanager. Facebook Bedrijfsmanager is speciaal ingericht voor ondernemers die hun Facebook-bedrijfspagina willen inzetten bij het marketingplan. En hebben de mogelijkheid om door middel van Facebook Bedrijfsmanager veel meer opties te hebben voor hun bedrijfspagina, opties als:

  • Advertentie campagnes opzetten
  • Het beheren en aanmaken van een catalogus (voor Facebook- en Instagram shopping)
  • Het installeren van een pixel. De pixel is een stukje code die je overal op jouw website kunt plaatsen. Op deze manier kom je meer te weten over het gedrag van de doelgroep op jouw website. Op basis van deze gegevens kun je jouw Facebook-campagne opzetten. Na het plaatsen van de pixel is het mogelijk om conversies vanuit de campagne te meten en kun je uitgebreide statistieken bekijken in de Facebook Bedrijfsmanager.

Ga aan de slag met adverteren op Facebook! Als je het dan echt professioneel wilt aanpakken, maak dan een Facebook Bedrijfsmanager account aan.

Adverteren op Instagram

Zoals ik al eerder beschreef kun je via Facebook Bedrijfsmanager ook heel makkelijk adverteren op Instagram. Door één druk op de knop, kun je switchen van Facebook naar Instagram, of je kiest ervoor om op beide kanalen met dezelfde advertentie te adverteren.

Wel heb je ook voor Instagram eerst een bedrijfsaccount nodig om te kunnen adverteren. Om een bedrijfsaccount aan te maken ga je naar je eigen profiel op Instagram. Hier kun je in de instellingen switchen van je eigen account naar een bedrijfsaccount. Zorg ervoor dat jouw bedrijfsaccount zo inricht dat het aantrekkelijk is voor jouw doelgroep.

Door gebruik te maken van Instagram-advertenties til je jouw bedrijf naar een hoger niveau. Wel moet je ervoor zorgen dat je weet wat jouw doelgroep zoekt, gebruik dus aantrekkelijke producten of diensten die effectief zijn! Er zijn miljoenen bedrijven die je zijn voor gegaan, met uitstekende resultaten voor hun bedrijf. 50% van de Instagram gebruikers hebben meer interesse in een merk als ze hiervoor advertenties zien op Instagram. Maak dus snel je bedrijfsaccount aan en start ook met adverteren op Instagram!

Start nu met adverteren!

Ben jij een ondernemer dat ook graag het bedrijf naar een hoger niveau wilt tillen? Start dan nu met adverteren op Facebook en Instagram en laat jouw bedrijf groeien! Hulp nodig bij het online adverteren? WebProfit helpt je graag verder, neem contact op!

WebProfit

WebProfit | Online Marketing

Zullen we eens sparren?

Bel of stuur direct een e-mail aan WebProfit!

Contact

Zullen we samen resultaten boeken?