Instagram inplannen met Creator Studio

Image
Sanne Post
Online marketeer

Delen

Wat is Creator Studio?

Creator Studio is een online tool van Facebook om inzicht te geven in al je Instagram en Facebook fotoberichten, video's, verhalen en IGTV's. Deze tool maakt het mogelijk om met een bedrijfsaccount statistieken in te kunnen zien, overzicht te krijgen van alle geposte items en content te kunnen inplannen. Deze Facebook tool is dus de manier om berichten in te plannen voor jouw bedrijfsprofiel!

De voordelen van Creator Studio

  • Overzichtelijk
  • Gebruiksvriendelijk
  • Alles op één platvorm
  • Is vergelijkbaar met Instagram
  • Direct Messages via je computer beheren
  • Gratis online tool

Aan de slag met Creator Studio

Om een creator-account te kunnen gebruiken, moet je een Facebook bedrijfspagina beheren. Om ook Instagram te gebruiken in Creator Studio, heb je een Instagram bedrijfsprofiel nodig. Heb je geen Facebook of Instagram bedrijfspagina? Dan kan je ook geen gebruik maken van de online tool. Om de tool te kunnen gebruiken moet Instagram gekoppeld met een zakelijk Facebook account. Door naar Creator Studio te gaan, kan je het account gemakkelijk koppelen door de instructies in de online tool te volgen.

Lukt het niet om een Creator account aan te maken? Neem contact met ons op, wij helpen je graag verder!

Berichten plaatsen op Instagram en Facebook

Tijd om aan de slag te gaan met Creator Studio! Het inplannen van Instagram berichten is vergelijkbaar met het plaatsen van berichten via de Instagram app, waardoor het niet lastig is om Creator Studio te gebruiken. Op het dashboard vind je bovenin het Instagram logo en het Facebook logo. Via deze icoontjes kun je gemakkelijk switchen van Instagram naar Facebook.

Om een bericht te maken ga je rechts bovenin naar 'bericht maken'. Kies vervolgens de afbeelding die je wilt plaatsen. Je kan hashtags, locatie en tags toevoegen in de post. Is je bericht klaar? Plan het bericht in door rechtsonder naast ‘publiceren’ op het wijzertje te klikken, kies welke datum en welk tijdstip je de post wilt plaatsen en plan het bericht in.

Social media in samenwerking met WebProfit

WebProfit kan jou helpen met het opzetten van een professioneel social media account. Wij leveren content, teksten en optimaliseren het account met de handigste tools. Ook kunnen wij ondersteuning bieden bij het onderhouden van social media kanalen en houden je op de hoogte van de nieuwste tips en tricks. Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Neem contact met ons op!