Ga aan de slag met Canva!

Image
Sanne Post
Online marketeer

Delen

Ben jij helemaal geen pro in Photoshop, maar wil je toch professionele designs maken? Ga dan aan de slag met Canva! Canva is een ontzettend makkelijk tool om makkelijk en snel professionele designs te maken en dit is geheel gratis! Door eens een kijkje te nemen binnen dit platform zal je zien hoeveel designs Canva 'gratis' aanbied. Van infographics tot aan posters en flyers en nog veel meer. In deze blog vertellen wij jou meer over hoe jij Canva kunt gebruiken!

Wat is Canva?

Canva is een online designplatform, waarmee je van alles kunt designen. Je kunt bijvoorbeeld posters en flyers maken, maar je kunt ook visitekaartjes en infographics creëren. Canva is een snel groeiende online tool waar steeds meer gebruik van wordt gemaakt, zowel door bedrijven als door particulieren.

Door de volledige online tool is het mogelijk om gebruik te maken van Canva waar en wanneer je maar wilt. Je kunt de tool op je laptop of computer gebruiken, maar je kunt ook de app downloaden op je telefoon. Hierdoor kunt je altijd bij jouw designs!

Wat kun je creëren met Canva?

Dit zijn de meest gebruikte templates binnen Canva:

  • Social media
  • Website
  • Poster & flyer
  • Nieuwsbrief
  • Infographic
  • Presentatie
  • Logo & huisstijl
  • CV

Naast de veelgebruikte templates zijn er nog veel meer opties die Canva aanbiedt. Je helemaal los gaan met je eigen huisstijl, afbeeldingen, logo etc. Tijdens het maken van jouw design kun je ook gebruiken maken van verschillende achtergronden, elementen, sjablonen, foto's, teksten en meer. Ook kun je jouw eigen foto's uploaden en in jouw design zetten. Hierdoor maak je jouw design helemaal eigen!

Hoe gebruik je Canva?

Als je wilt starten met Canva moet je eerst een account aanmaken. Hierdoor blijven al jouw ontwerpen ook behouden en kun je ze altijd terugvinden onder het kopje: ''Al je ontwerpen''. Als je een eigen account hebt aangemaakt kun je aan de slag met het maken van jouw design. Je hebt de mogelijkheid om ontzettend veel verschillende ontwerpen te kiezen en deze aan te passen. Ben je klaar met het maken van jouw design? Dan wordt het ontwerp automatisch opgeslagen door Canva. Download jouw ontwerp om het te gebruiken voor bijvoorbeeld social media.

Start nu met Canva!

Ben je na het lezen van deze blog enthousiast om aan de slag te gaan met Canva? Begin met het maken van jouw eigen branding of maak een mooi CV om bij jouw droombaan aan de slag te gaan!

Hulp nodig bij de opstart van jouw design? Neem dan contact met ons op! WebProfit staat voor jou klaar en we helpen je graag verder!