Google Analytics Privacy vriendelijk gebruiken

Image
Dirk-Jan Kranendonk
Online Marketeer

Delen

Nadelen voor websites?

Het nadeel van privacy vriendelijk Google Analytics in stellen is dat er geen gegevens verzameld worden voor remarketing. Hierdoor kunnen aan eerdere websitebezoekers bijvoorbeeld geen banners getoond worden op andere websites.

Een ander nadeel is dat IP adressen niet meer uitgesloten worden van Google Analytics rapportages. Het eigen zoekgedrag op de website komt daardoor tussen de data van echte websitebezoekers.

Moet ik Google Analytics privacy vriendelijk instellen?

Voor websites die actief gebruik maken van online marketing zijn bovenstaande nadelen dus van toepassing. Voor bedrijven die alleen een informatieve website hebben of geen online campagnes hebben is dit dus het middel om Google Analytics te blijven gebruiken. In het Privacy Statement moet dan wel vermeld worden dat de stappen uit de handleiding zijn uitgevoerd. Daarnaast moet je bij een controle kunnen aantonen dat de stappen ook daadwerkelijk zijn uitgevoerd.

Vragen over Google Analytics privacy vriendelijk instellen?

Neem contact met ons op bij vragen over het gebruik van Google Analytics. We zijn geen juristen maar helpen je wel graag met advies op het gebied van Google Analytics!