Google Analytics stopt!

Sanne Post
Sanne Post
Online marketeer

Wait. What? Ja… je leest het goed, Google Analytics is bezig met een grote verandering. Het huidige Universal Google Analytics stopt vanaf 1 juli 2023 met het meten van al jouw data. Maar Google zou Google niet zijn als er niet al iets nieuws klaar stond… Het populaire analytics platform stapt over naar een nieuw model: Analytics 4 (GA4). Wil jij data blijven verzamelen in Google? Stap vandaag nog over naar GA4! 

Wat is het verschil tussen Google Analytics en GA4?

Het belangrijkste verschil is dat GA4 gebruikers kan volgen op verschillende apparaten en kanalen, terwijl het huidige Google Analytics alleen webactiviteit volgt. Dit betekent dat GA4 een meer holistisch beeld geeft van het klanttraject, waardoor je meer inzicht hebt in de prestaties van jouw marketinginspanningen. Verder zijn ook de rapportagemogelijkheden verbeterd.

Hoe zet je Universal Google Analytics om naar GA4?

Beginnen met GA4? Volg dit handige stappenplan: 
Stap 1: Ga naar Google Analytics ‘Beheer’ om de vernieuwde Google Analytics te starten.
Stap 2: Open de property die je wilt bijwerken. 
Stap 3: Klik op "Upgraden naar GA4’’. 
Stap 4: Klik op de blauwe knop om direct een GA4 account aan te maken! 
Stap 5: Volg de stappen van de installatieassistent om jouw GA4-account te koppelen aan jouw website.

Google tag Manager

Heb je Universal Google Analytics eerder gekoppeld met Google Tag Manager? Dan is het handig om dit ook te doen met GA4. Maak in Google Tag Manager een nieuwe tag aan van het type GA4-configuratie en vul het gegeven meting-ID in, die je vindt in GA4.

GA4-account op de juiste manier instellen

GA4 heeft een aantal standaard rapporten klaarstaan, maar de kracht van het nieuwe account is juist dat jij al jouw rapporten helemaal zelf kunt aanmaken. Om rapporten te kunnen maken, stel je eerst gebeurtenissen in en die zet je vervolgens om in conversies. Zo meet jij heel gedetailleerd jouw gemaakte conversies!

Don't forget

Een paar praktische tips. Dit moet je regelen om GA4 goed te kunnen gebruiken:

  • Exporteer jouw oude data vanuit Universal Google Analytics en zet ze in GA4 zodat je geen data mist. 
  • Schakel altijd je gegevensverzameling in.
  • Stel het bewaren van gegevens in op langer dan 2 maanden.
  • Filter eigen bezoek en activeer dit vervolgens ook.
  • Koppel Google-producten.

Hulp nodig bij het aanmaken en onderhouden van GA4? WebProfit helpt!

Moeite met het bijhouden van de laatste GA4 ontwikkelingen? Onze experts bij WebProfit zijn er om je bij elke stap te helpen. Creëer en onderhoud vandaag nog effectieve GA4 statistieken, zodat je altijd de juiste data bij de hand hebt. Zorgeloos overstappen op Google Analytics 4, zonder je zorgen te maken over jouw data en de juiste instellingen? Voor de superscherpe prijs van € 119,- exclusief btw regelen we het voor je!

Vind je de GA4 statistieken te summier en wil je precies weten wat jouw investeringen opleveren? Ook daar kunnen wij bij helpen! WebProfit combineert verschillende statistieken van verschillende platformen, om voor jou een compleet plaatje te creëren. Zo heb jij altijd optimaal overzicht, en dat werkt een stuk fijner!

Lees meer over

Sanne Post

Sanne Post | Online marketeer

Zullen we eens sparren?

Bel of stuur direct een e-mail aan Sanne Post!

Contact

Zullen we samen resultaten boeken?