Google for Jobs

WebProfit
WebProfit
Online Marketing

Wat is Google for Jobs?

Google for Jobs is een tool van Google en is vergelijkbaar met een vacaturesite. Het verschil van een vacaturesite en Google for Jobs is dat je niet zomaar een vacature online kunt zetten. De vacatures worden door middel van een geoptimaliseerde weergave getoond in de zoekresultaten van Google als iemand binnen Google zoekt naar een baan.

De komst van Google for Jobs is een tool voor werkzoekenden, maar kan ook interessant zijn voor eigenlijk elke organisatie met vacatures. Je valt met een vacature op in Google omdat deze zoekopdracht bovenaan in Google wordt weergegeven, je komt top of mind en je vergroot de naamsbekendheid en zichtbaarheid van jouw bedrijf.

De voordelen

  • Gratis online tool
  • Bovenaan in Google ranken met je vacature
  • Naamsbekendheid vergroten
  • Online zichtbaarheid vergroten

Hoe gebruik je Google for jobs?

Wil jij als werkgever ook gebruik maken van de nieuwe Google tool? Dan is het van belang om enkele aanpassingen te doen aan je vacature. Zo moeten je technische instellingen goed staan (structured data op orde). Naast de technische instellingen moet je aan de slag gaan met de pagina optimalisatie, zoals je dit ook voor je zoekmachine optimalisatie (SEO) doet. Zo is het van belang dat je een titel gebruikt, welke de functie duidelijk omschrijft en waar de doelgroep op zoekt (zoekwoord). Voeg daarnaast zoveel mogelijke relevante informatie toe aan de vacaturepagina.

Google toont de resultaten passend bij de zoekopdracht bovenaan. Vergeet niet de locatie en de datum van plaatsing toe te voegen aan je vacature. Deze extra’s kunnen zorgen voor een hogere positie in de zoekresultaten.

SEO uitbesteden aan WebProfit

Weet je niet waar je moet beginnen als het gaat om het optimaliseren van je website? WebProfit is gespecialiseerd in SEO optimalisatie en helpt jou graag online groeien. Benieuwd naar wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Neem contact met ons op!

 

WebProfit

WebProfit | Online Marketing

Zullen we eens sparren?

Bel of stuur direct een e-mail aan WebProfit!

Contact

Zullen we samen resultaten boeken?