Help! Facebook is aangepast

Image
Sanne Post
Online marketeer

Delen

Facebook is bezig met het vernieuwen van het platform, zo kan je geen berichten meer inplannen via het huidige platform, en is via Business Suite het ook mogelijk om Instagram te beheren. Wil jij weten wat er is vernieuwd en hoe je alle nieuwe functies kunt vinden? WebProfit vertelt het je!

Van publicatietools naar Business Suit

Het is jou als ondernemer vast al opgevallen, het inplannen van social media is niet meer mogelijk via het huidige platform van Facebook. Facebook stuurt je door naar Business Suite. Facebook Business Suite is een platform van Facebook voor zakelijke gebruikers, wat helemaal is vernieuwd. Binnen dit platform heb je de regie van al je verschillende bedrijfsaccounts op één plek, ook kan je vanuit dit platform rechtstreeks jouw Facebook business activiteiten regelen, denk hierbij aan: advertenties, statistieken, handelsbeheer, etc.

Mogelijkheden berichten-plaatsen

Door het inruilen van de publicatietools op het huidige Facebookplatform voor Business Suite, zijn er ook een aantal mogelijkheden verloren gegaan, bijvoorbeeld de mogelijk om een carrousel bericht te maken. Zijn de berichtopties van het oude publicatie-form dan helemaal niet meer te gebruiken in Facebook? Gelukkig wel! Via een omweg is het nog steeds mogelijk om op de ‘ouderwetse manier’ berichten te plaatsen op Facebook.

Hoe jij een carrousel maakt op Facebook:
Stap 1: Log in op jouw Facebook-account waaraan jouw bedrijfsaccount is gekoppeld.
Stap 2: Klik op deze link
Stap 3: Je bent nu in de ‘oude’ publicatie-omgeving van Facebook, waarin je alle bericht opties kunt gebruiken.
Stap 4: Klik op: ‘nieuw bericht maken’
Stap 5: Ga via het kopje ‘foto/video’ naar ‘fotocarrousel maken’ en ga aan de slag met jouw carrousel
Stap 6: Plan je bericht in en bekijk jouw carrousel in het Facebook ondersteunde programma: Creator Studio!

Verhalen inplannen

Door de komst van business Suite zijn er een aantal opties niet meer mogelijk, maar zijn er ook een aantal interessante opties bijgekomen! Want het is nu mogelijk om Facebook-verhalen van tevoren te maken en in te plannen!

Hoe jij Facebook-verhalen inplant:
Stap 1: Ga naar de Facebook Business Suite of gebuikt de app
Stap 2: Ga naar de Facebook/Instagrampagina waarop jij het verhaal wilt inplannen
Stap 3: Kies ‘verhaal maken’ en klik op Media uploaden en voeg een foto of video toe aan je verhaal, pas je verhaal aan waar nodig.
Stap 4: Kies ‘Delen via’
Stap 5: Verhaal plaatsingen; vink de kanalen aan die jij wilt (Facebook / Instagram)
Stap 6: Kies ‘Opties voor plannen’ > ‘Plannen voor later’
Stap 7: Kies ‘Plannen’.

Targeting Facebook Ads

Apple heeft een nieuwe updateversie, de iOS 14.5. Deze update heeft een grote impact voor privacy voorwaarden en het adverteren via social media, dus ook voor grote impact voor Facebook-adverteerders. Het grootste probleem van de updateversie van Apple, is dat het systeem niet meer tracking mogelijkheden automatisch accepteert. Mede hierdoor is het lastiger om conversies van Facebook door te meten en de juiste doelgroep targeten. De Facebook-pixel werkt ook door de update, minder goed. Waarom Apple dit doet? Het beschermen van de privacy van alle Applegebruikers.

Gelukkig heeft Facebook gezocht naar een oplossing! Facebook wilt de marketeers zo goed mogelijk ondersteunen om nog steeds specifiek te kunnen adverteren, waarbij de privacy van de (Apple) gebruikers beschermd wordt. De Applegebruikers ontvangen een pop-up, waarin om toestemming wordt gevraagd voor de app om hun gegevens bij te houden.

Als Facebook adverteerder kan je de impact nog iets verminderen door het volgende te doen:
- Bedrijfsdomein verifiëren op het Facebook Business-account
- Rapportage bijwerken naar 7-daagse klikken

Wat nu?

Help! Je hebt een bedrijfsaccount in Facebook en door de nieuwe aanpassingen weet jij niet meer hoe je jouw Facebook campagne het best kunt inrichten of kan je bepaalde tools niet meer vinden. Geen probleem, WebProfit denkt graag met jou mee!

Vul het onderstaande formulier in om informatie te vragen!

Vraag