Is verkopen via Bol.com voor mij een optie?

WebProfit
WebProfit
Online Marketing

Wanneer je een onderneming start doe je dat vaak met het doel om veel producten of diensten te verkopen. Dit kan via een webshop of een fysieke winkel, maar ook via een verkoopplatform. Een voorbeeld van zo’n platform is het bij iedereen bekende Bol.com. Als grootste webshop van Nederland hebben zij tussen de 2,5 en 3 miljoen bezoekers per dag. Voorheen verkocht Bol.com alleen producten die uit hun eigen assortiment kwamen, maar daarnaast is er ook de mogelijkheid om als zakelijke verkoper je eigen producten toe te voegen via het verkoopplatform. Is verkopen via Bol een kans voor jouw bedrijf?

Hoe werkt het verkopen via Bol.com?

Wanneer je geverifieerd bent als verkoper op Bol.com krijg je een eigen bedrijfspagina. Je gaat producten toevoegen op basis van een EAN code en vult deze aan met afbeeldingen, productinformatie en beschrijvingen. Hoe beter je dit doet, hoe hoger de waardering van Bol is voor jouw product. Afhankelijk van jouw scores, krijgen je producten een positie in de bijpassende categorie en ben je klaar om te verkopen. Het aanmelden van je bedrijf, het aanmaken van een bedrijfsprofiel en het toevoegen van producten is helemaal gratis.
Verkopen via platformen
Wanneer je een product verkoopt via Bol ben je zelf verantwoordelijk voor het afhandelen voor het verwerken van de aankoop en de eventuele retour. Per verkocht product betaal je een bijdrage aan Bol.com, in ruil voor het gebruikmaken van het platform. Deze bijdrage is afhankelijk van het type product dat je gaat verkopen, maar varieert tussen de 5 en 20% van de verkoopprijs. Daarnaast is het een eis van Bol dat je bestellingen altijd binnen maximaal 8 dagen levert.

Onderscheiden van de concurrentie

Bol.com staat vol met producten, maar inmiddels ook vol met aanbieders. Het is cruciaal om je bedrijf en producten te onderscheiden van de concurrentie. Bol.com hanteert een aantal punten waarop ze jouw bedrijf beoordelen. Hoe beter je hier scoort, hoe hoger je aanzien bij Bol is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het op tijd leveren van producten, het beperken van retourzendingen, het verzamelen van positieve reviews en het bereikbaar zijn voor je klanten.

Daarnaast is het ook belangrijk om je eigen producten en prijzen zo goed mogelijk te optimaliseren. Bij WebProfit hebben wij hier ruime ervaring mee, waardoor we jou een goed advies kunnen geven, maar ook het werk volledig uit handen kunnen nemen. We kennen Bol.com goed en geven jou graag een eerlijk advies, zoals over de voordelen en aandachtspunten van het verkopen via dit platform.

De voordelen

 • Bol.com wekt vertrouwen op bij de consument.
 • Bereik binnen no-time miljoenen potentiële kopers.
 • Binnen vijf dagen live met je producten.
 • Je betaalt alleen aan Bol.com als je daadwerkelijk iets verkoopt.
 • Naast Nederland ook eenvoudig verkopen in België.

De aandachtspunten

 • Bol.com verwacht een professionele houding m.b.t. het op tijd leveren en het bereikbaar zijn voor klanten.
 • De concurrentie kan groot zijn, dus zorg ervoor dat je jouw producten optimaliseert.
 • Er is een commissie per verkoop van tussen de 5 en 20% van de verkoopprijs.

Is mijn bedrijf geschikt?

Wanneer je geïnteresseerd bent in het verkopen via Bol zijn er een aantal basiseisen waar je bedrijf nog aan moet voldoen:

 • Je moet producten hebben die voorzien zijn van een EAN, GTIN of ISBN (bij boeken).
 • Je moet ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel of het Belgisch Handelsregister.
 • Je moet producten aanbieden die passen binnen een bestaande productcategorie van Bol.
 • Levering van producten binnen 1 tot 8 dagen.

Advies over verkopen via een verkoopplatform

Je weet nu wat verkopen via Bol in de basis inhoud, maar het kans nog steeds lastig zijn om een keuze te maken. Bij WebProfit hebben wij ruime ervaring met het verkopen via Bol, waardoor we jou vooraf goed kunnen adviseren. Als we kansen zien vertellen wij dit aan je, maar als we weinig mogelijkheden zien adviseren we hier ook eerlijk over. Dus wil je graag meer informatie hebben over dit onderwerp tot aan met het optimaliseren van jouw producten op een verkoopplatform*, neem dan contact met ons op!

*Naast Bol.com hebben wij ook kennis over het verkopen via Amazon.

 

Vraag

 •