Lokaal gevonden worden via internet

Sanne Post
Sanne Post
Online marketeer

Verandering in het shopgedrag

Dat de Coronacrisis heeft gezorgd voor veel verandering is ook in de online marketing wereld niet onopgemerkt gebleven. Ook wij merken een omkeer in het aantal online verkopen, het verschil in zoekopdrachten en de interesse in bepaalde producten, maar bovenal is het lokaal shoppen ontzettend populair geworden. Wil jij ook inspelen op het nieuwe shopgedrag en lokaal gevonden worden? Wij leggen uit wat je kunt doen!

Google mijn Bedrijf

Als je het hebt over lokaal gevonden worden, dan heb je het over: Google mijn Bedrijf! Google mijn Bedrijf is het platform waarin je gevonden wordt in Google Maps en Google zoekresultaten. Ook krijgt de doelgroep jouw contactgegevens direct in beeld bij het zoeken van jouw bedrijf, dat wil jij toch ook? Het enige wat je hoeft te doen is inloggen met jouw Google-account, aan Google bevestigen dat jij ook daadwerkelijk de eigenaar bent en vervolgens jouw bedrijfsinformatie toevoegen.

Naast het feit dat jouw doelgroep jou via dit platform makkelijk kan vinden is dit platform ook van grote invloed op je Googleranking in de relevante zoekresultaten van potentiële klanten die zoeken naar jouw product of dienst. Google mijn Bedrijf is geen ingewikkelde tool en is ook nog eens gratis! Wanneer begin jij?

Zoekwoorden in combinatie met regio’s

Veel mensen zoeken op zoekwoorden in combinatie met plaatsnamen. Een kans voor jou om de regionale doelgroep te targeten! Voeg dus jouw plaatsnaam toe aan jouw teksten. Denk hierbij aan het toevoegen van lokale zoekwoorden en plaatsnamen in de tekst op pagina’s, titels, tussenkopjes en je URL. Mocht je op meerdere plaatsnamen willen targeten, dan kan je een veel gebruikte truc onder online marketeers gebruiken, namelijk het aanmaken van verschillende pagina’s voor verschillende locaties/plaatsen.

Online-telefoonboek

Een telefoonboek ouderwets? Niet als het boek online te vinden is! Veel bedrijven zijn nog steeds aangesloten bij een online bedrijvengids, wat een soort online-telefoonboek voorstelt.  Op deze manier zet je jouw contactgegevens op een andere website waar potentiële klanten jouw kunnen vinden. Daarnaast krijg je ook linkjes naar je website, wat Google weer ziet als iets positiefs. Kortom, online worden jouw gegevens verspreid wat weer zorgt voor een grotere zichtbaarheid.

Een aantal gratis bedrijvengidsen op een rijtje:

  • DTG
  • Alle bedrijf in
  • Bedrijfs Telefoongids
  • Bedrijvenstek
  • Kompass
  • Openingstijden.nl
  • Yelp
  • NL Bedrijfsvermelding
  • Vinden.nl

Hulp nodig?

Wij helpen je graag verder in jouw lokale online marketing strategie. Mocht jij ergens niet uitkomen of heb je een vraag? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Sanne Post

Sanne Post | Online marketeer

Zullen we eens sparren?

Bel of stuur direct een e-mail aan Sanne Post!

Contact

Zullen we samen resultaten boeken?