Begin vandaag nog met online verkopen!

WebProfit
WebProfit
Online Marketing

Online verkoopplatformen

Er zijn veel verschillende online verkoopkanalen om jouw klanten ook na het sluiten van de winkels, producten aan te bieden. Zowel met webshop als zonder webshop kan jij online zichtbaar zijn! Wij zetten de verkoopkanalen voor jou op een rijtje:

  • Webshop
  • E-commerce platformen

Webshop

Snel en makkelijk beginnen met een webshop? E-commerce is de uitkomst nu jouw fysieke winkel is gesloten. WebProfit helpt jou online verder met een vindbare webshop! Neem contact op voor de mogelijkheden.

Een online uithangbord voor je webshop is Google Shopping. Consumenten die zoeken naar je producten krijgen deze advertenties bovenaan in Google te zien. Bij een klik op de advertentie gaan ze regelrecht naar je productpagina. Een goede tool dus om producten juist in deze tijd iets duidelijker te promoten aan de doelgroep. Naast SEA, mag ook SEO niet ontbreken voor een goed zichtbare webshop. Bekijk wat jij nog meer kunt doen voor de juiste SEO optimalisatie.

E-commerce platformen

Heb jij er ooit over nagedacht om jouw spullen te verkopen via een E-commerce platform als Bol.com of Marktplaats? Dit is als ondernemer helemaal niet gek om te overwegen, want verkopen via een e-commerce platform brengt veel voordelen met zich mee en geeft je de mogelijkheid om zonder webshop toch online te kunnen verkopen! Zo hebben Bol.com en Amazon natuurlijk een ontzettend groot bereik en scoren ze hoog in Google, waardoor jouw producten ook goed vindbaar worden voor de doelgroep. Ook profiteer je als ondernemer van de marketingactiviteiten van Bol.com. Je draagt alleen wat af als je iets hebt verkocht en je hebt geen webshop nodig om jouw producten online aan te bieden!

Promotie platformen

  • Facebook/Instagram shopping
  • Google mijn Bedrijf

Facebook/Instagram shopping

De social media kanalen Facebook en Instagram hebben de focus gelegd op online verkopen. Zo heeft Instagram een functie voor het taggen van producten en heeft Instagram een nieuwe button toegevoegd in het menu om snel en makkelijk producten te shoppen. Ook Facebook heeft in het verleden verschillende aanpassingen gedaan om het online verkopen toegankelijker te maken. De Facebook winkel op iedere Facebookpagina is hier onderdeel van.

Het instellen van Facebook en Instagram shopping hoeft maar één keer door middel van het Facebook Business account. Via handelsbeheer van Facebook Business kunnen alle producten handmatig, via een plugin of via een spreadsheet in jouw catalogus gezet worden. De producten uit jouw catalogus zijn op het moment van uploaden actief voor Facebook en Instagram. Ga aan de slag met Facebook Business en ervaar de mogelijkheden!

Google mijn Bedrijf

Het Google Mijn Bedrijf profiel is een belangrijk online visitekaartje voor jouw bedrijf in de zoekmachine Google. Ook voor jou als ondernemer biedt Google Mijn Bedrijf veel nieuwe kansen en mogelijkheden om gevonden te worden door (potentiële) klanten in Google, zo ook de mogelijkheid op producten toe te voegen aan het Google mijn Bedrijf account. Dit kan als verlengstuk van je webshop dienen, maar ook als verkoopkanaal. Helaas is het niet mogelijk om het afrekenproces toe te voegen aan Google mijn Bedrijf. Wel is het mogelijk om contactgegevens te koppelen aan het product.

Naast het dienen als verkoopkanaal is het ook belangrijk om via Google mijn Bedrijf te blijven communiceren naar klanten. Bekijk meer informatie over Google mijn bedrijf berichten en het bewerken van deze informatie.