Overstappen naar nieuw online marketing bureau

Image
Dirk-Jan Kranendonk
Online Marketeer

Delen

Wat doet een online marketingbureau?

Als ondernemer wil je natuurlijk dat jouw bedrijf, producten en/of diensten bekend zijn bij je doelgroep. Zowel offline als online. Maar waar haal je de tijd vandaan om ook de online marketing te regelen? Dat is een flinke klus. Het kost je vaak veel tijd en levert niet het resultaat op waar je op had gehoopt. Daarom is het slim om experts in te schakelen voor zaken waar jij weinig tijd voor hebt en weinig van weet.

Een online marketingbureau zorgt ervoor dat de online vindbaarheid van jouw website of webshop wordt vergroot. Dat kan op allerlei manieren, bijvoorbeeld:

 • SEO. De kans is groot dat je wel eens van 'SEO' hebt gehoord. SEO is een afkorting van 'Search Engine Optimization' oftewel: zoekmachineoptimalisatie. Je website verbeteren voor SEO is een tijdrovend maar zinvol proces.
 • SEA. Naast een SEO strategie is adverteren in Google onmisbaar voor jouw website of webshop. Adverteren in Google doen we met het Google Ads programma. De mogelijkheden zijn hier heel divers.
 • Contentmarketing. Als ondernemer is het soms best moeilijk om jouw vak en passie onder woorden te brengen. Welke tekst treffen bezoekers nu aan op jouw website? Zijn de woorden makkelijk te verwerken of staat het vol met ingewikkeld vakjargon?
 • Socialmediamarketing. Er zijn veel mogelijkheden voor jouw bedrijf in de wereld van social media. Denk aan LinkedIn, Facebook of Instagram.
 • E-mailmarketing. Met een nieuwsbrief zorg je niet alleen voor meer bezoekers. Wanneer je de lezer raakt of prikkelt, is dit ook gunstig voor jouw bezochte pagina's, gemiddelde leestijd en aanvragen.

Kortom: een goede online marketingbureau verhoogt jouw online resultaat.

Waarom zou je overstappen?

Overstappen doe je niet zomaar. Een samenwerking met een online marketingbureau vraagt tijd en aandacht van beide partijen. Toch kunnen er factoren zijn waardoor je kunt overwegen om toch een overstap te maken naar een ander bureau.

 • Je ziet onvoldoende of weinig resultaat;
 • Jouw bedrijf is de afgelopen tijd veranderd en past niet meer bij jouw huidige online marketingbureau;
 • Je merkt dat jouw online marketingbureau andere prioriteiten en visie heeft. Je zit niet op één lijn;
 • Je voelt geen klik tussen jou(w medewerkers) en het online marketingbureau;
 • Het contact loopt erg moeizaam en kost jou(w medewerkers) teveel energie.

Wat moet je doen voordat je overstapt?

Om voor jezelf een definitieve en eerlijke keuze te maken, is het goed om jouw online marketingbureau een eerlijke kans te geven. Zijn de verwachtingen die je van jouw online marketingbureau hebt realistisch?

Blijf niet met dit gevoel rondlopen, maar spreek je onvrede uit richting de contactpersoon van jouw online marketingbureau. Stel samen met het bureau doelen op. Wees tijdens dit gesprek open over de doelen en visie van jouw bedrijf.

Ontbreekt het aan resultaat? Kaart dit dan aan. En gun vervolgens de medewerker(s) van jouw online marketingbureau de tijd. Het bureau moet zich kunnen verdiepen in jouw expertise en met het vernieuwde plan aan de slag gaan. Dat kan niet zomaar binnen één dag.

Ben je alsnog niet tevreden met de resultaten?
Dat is heel vervelend. Grote kans dat een ander online marketingbureau beter bij jou en jouw bedrijf past. Er breekt een tijd van oriëntatie voor je aan.

Past het nieuwe online marketing bureau bij jou?

Stel, je hebt een ander online marketingbureau gevonden. Wat zegt de tone of voice op hun website en spreekt jou dat aan? Vraag een kennismakingsgesprek aan en onderzoek of het klikt tussen jou en het nieuwe bureau. Hebben zij aandacht voor jou en jouw bedrijf? Hebben zij ideeën voor jouw problemen en doelen?

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Als online marketingbureau werken wij voor én samen met diverse klanten. Wij geloven in jouw bedrijf. We bieden je een one stop shop gericht op jou als ondernemer. We maken plannen op maat, werken met korte lijnen en eerlijke prijzen.

Wat kun je van WebProfit verwachten?

 • Meer online aanvragen voor je onderneming
 • Meer orders in je webshop
 • Een professionele presentatie van je bedrijf
 • Resultaat met vindbaarheid
 • Op maat gemaakte Google campagnes
 • Snelle, overzichtelijke en resultaatgerichte websites

Ben je benieuwd hoe we jouw bedrijf kunnen helpen in de online wereld? Neem contact met ons op en we vertellen je graag meer!

Contactformulier