Waarom online marketing zo belangrijk is voor (kleine) bedrijven!

Sanne Post
Sanne Post
Online marketeer

Waarom zet jij marketing in? Waarschijnlijk om nieuwe klanten te bereiken en huidige klanten terug te laten komen. Voor online marketing geldt deze doelstelling ook, maar je adverteert veel effectiever, waarbij je niet zomaar geld op ‘de grote hoop’ gooit, maar heel doelgericht kan adverteren. Hoe dat precies zit? Wij leggen het je uit!

Van offline naar online

Als jij als kleine onderneming denkt dat online marketing niet nodig is voor jou, dan heb je het mis! Want waar online marketing eerst alleen bedoeld was voor grote bedrijven, is online marketing nu meer in evenwicht en biedt kleine en middelgrote ondernemingen ook de kans om te concurreren tegen de grote ondernemingen.

Wat je nodig hebt om te concurreren tegen de grote ondernemingen? De juiste drive, een duidelijke USP en een goede online vindbaarheid!

Online marketing strategie

Tweerichtingsverkeer

Als de doelgroep jou online weet te vinden is het van belang om interactie te creëren met deze groep. De mogelijkheid om interactie op te bouwen is het grote verschil met offline marketing.

Bij offline marketing zend je alleen maar informatie om zoveel mogelijk mensen in de doelgroep te bereiken, met online marketing wil je juist specifiekere klanten targeten. In de marketing wordt dit ook wel de push- en de pull strategie genoemd.

Statistieken

Als jij investeert in offline marketing als adverteren op een bill-board, kan je uitrekenen hoeveel personen er gemiddeld langs het bill-board rijden, maar hoeveel personen ook daadwerkelijk het bill-board zien en vervolgens ook jouw product of dienst koopt, kan je niet meten. In de online marketing is dat anders. Je kan door middel van statistieken van bijvoorbeeld Google Analytics heel precies bekijken hoe verschillende advertenties presteren. Zo kan je advertenties die niet goed presteren blijven aanpassen en optimaliseren en zelfs uitsluiten. Zo weet je wat de doelgroep wel en niet wilt. Als bedrijf zet je hierdoor het advertentiebudget efficiënt in voor campagnes die succesvol zijn. Zo bereik jij alle doelstellingen met minder budget!

Retargeting

Met retargeting is het mogelijk om bezoekers die pagina’s van je website hebben bezocht, opnieuw te bereiken. Als blijkt dat jouw advertenties goede prestaties leveren, maar geen conversie opleveren, dan wordt retargeting regelmatig ingezet. Zorg dus dat de doelgroep jou niet vergeet!

Online marketing uitbesteden

Waarom online marketing goed is voor jouw bedrijf is nu wel duidelijk, maar hoe ga je jouw online marketing aanpakken? Voor een groot deel is online marketing heel goed zelf te doen. Het internet staat vol met blogs over hoe je een SEO-tekst schrijft, welke social media kanalen je het beste kunt inzetten, hoe Facebook advertenties werken en ga zo maar door! Wil je toch jouw online marketing uitbesteden? Dan helpen wij van WebProfit je graag verder met de juiste expertise!

Sanne Post

Sanne Post | Online marketeer

Zullen we eens sparren?

Bel of stuur direct een e-mail aan Sanne Post!

Contact

Zullen we samen resultaten boeken?