Online Banners

Online Banners

Je hebt het vast wel eens meegemaakt: je bekijkt een website en opeens verschijnt er een advertentie in beeld. Oftewel, een display advertentie.

Met deze vorm van online marketing zet je beeldadvertenties in op andere websites. Op deze manier kun je ruim negentig procent van de internetgebruikers bereiken. En dat zijn er best veel…

Wat heb jij aan display advertenties? Je kunt consumenten bekend maken met je merk of bedrijf, óók als ze niet actief op zoek zijn naar je. Daarnaast kunnen wij banners tonen aan mensen die eerder je website hebben bezocht. Hierdoor zijn wij in staat om afgehaakte websitebezoekers opnieuw te bereiken. Dit noemen we remarketing.

Hoe werkt display adverteren?

Je kunt online banner campagnes opzetten voor specifieke doelgroepen via Google Adwords en andere platforms. Op basis van geslacht, voorkeuren, interesses en eigenschappen stel je de doelgroep samen. Zo kun je bijvoorbeeld ervoor zorgen dat alle bewoners van Gorinchem en omgeving jouw advertentie zien zodra ze de website van het Brabants dagblad bezoeken.

Of je kiest ervoor om eerdere websitebezoekers te targetten die je contactpagina bekeken hebben of afgehaakt zijn bij het afrekenen. Daarna kun je specifieke websites kiezen waarop de advertenties getoond worden. Denk bijvoorbeeld aan nieuwswebsites of branche gerelateerde websites. Websites kunnen ook worden uitgesloten. Dat is wel zo handig: een campagne gericht op ouderen moet niet op een jongerenwebsite worden getoond.

Het advertentiemateriaal bestaat uit diverse formaten: voor de desktop, mobiel en tablet. Daarnaast is het belangrijk om ook call to actions toe te voegen. De display campagnes moeten ook iets opleveren. Action! Dat product moet besteld worden, jouw telefoon moet rinkelen of die dienst moet ingeschakeld worden.

Kan ik dit zelf?
In theorie kun je bovenstaande zaken allemaal zelf. Met onze kennis en ervaring kunnen wij echter sneller en effectiever banner campagnes opzetten.

WebProfit en online banner campagnes

Wij bouwen en monitoren de banner campagnes. De slechte resultaten worden uit de campagne gefilterd en tegenvallende resultaten worden verbeterd. Goed presterende advertenties krijgen daardoor meer ruimte, omdat je campagnebudget niet wordt verbruikt aan slechte resultaten.

Het maken van online banners doe je niet zomaar. Met onze kennis zijn we in staat om opvallende en beweegbare advertenties te maken die opvallen tussen alle andere banners.

Benieuwd hoe we online banners voor jou kunnen inzetten? Neem direct contact op!