Hoe bereik je "zoekwoorddominatie" in Google?

Het domineren van de zoekmachine heeft een positief gevolg voor je website. Bij een zoekopdracht heeft de klant namelijk 6 of 7 opties om je website te bezoeken in plaats van 1 mogelijkheid. Voor het bereiken van deze posities zijn er diverse online marketingmiddelen. In dit artikel nemen we je mee in de opties voor het bereiken van dominatie in Google.

Zoekwoorden in Google

Google Adwords advertenties

Helemaal bovenaan in Google is mogelijk met Adwords advertenties. Bij een gemiddeld zoekresultaat worden 3 tot 4 advertenties getoond. Met een goede advertentiecampagne sta je dus bij de eerste resultaten in de zoekmachine. Voor productenverkoop hebben we ook nog de optie van Google Shopping.

Organische zoekresultaten

De organische zoekresultaten vallen uiteen in verschillende onderdelen. Denk hierbij aan:

Tekstresultaat

Tekstresultaten zijn de resultaten die Google standaard toont in de zoekmachine, ook wel de SEO resultaten genoemd. Een relevante website, goede laadtijd, duidelijk navigatiestructuur zorgen ervoor dat je website hoog in de resultaten scoort. Relevante informatie op je website bereik je door te onderzoeken wat jouw doelgroep te weten wil komen. In het voorbeeld zie je de video voor het vervangen van een gu hendel. Mensen willen dit product kopen maar ook extra informatie krijgen door te zoeken met woorden als vervangen hendel. Door deze informatie aan te bieden verhoog je de waarde van de website.

Google mijn bedrijf

Een Google mijn Bedrijf profiel geeft je de mogelijkheid om relevante informatie te bieden over je bedrijf. Denk hierbij aan de bedrijfsomschrijving, titel, evenementen, aanbiedingen en recensies van eerdere klanten. Vooral voor lokale zoekopdrachten is Google mijn Bedrijf een onmisbare schakel om je bedrijf zichtbaar te maken.

Youtube

Met een gespecificeerde youtube video kun ervoor zorgen voor een extra mogelijkheid bij de zoekresultaten. Belangrijk hierbij is om relevante waarde te bieden in de video's die je maakt. De content die je maakt met de video's kun je ook weer verwerken op de website.

Google afbeeldingen

Google afbeeldingen wordt vaak onderschat maar blijft een belangrijk zoekonderdeel. Door het toevoegen van een alt-tag aan je afbeelding kun je ervoor zorgen dat afbeeldingen getoond worden bij bepaalde zoekopdrachten.

Ook domineren in de zoekmachine?

Domineren in de zoekmachine is een goede doelstelling wat ieder bedrijf zou moeten nastreven. Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf? Neem direct contact met ons op!