Hoog in Google

Optimaliseer de vindbaarheid in zoekmachines met Search Engine Optimization (SEO)

Vindbaar in Google

Wordt gevonden door potentiële klanten in zoekmachines

Wat is SEO?

SEO staat voor Search Engine Optimization, het optimaliseren van websites en webshops voor zoekmachines. Of te wel, websites hoog in Google laten scoren. Het doel van zoekmachine optimalisatie is dus om websites en webpagina’s hoog te laten scoren in de zoekmachines. Het hoogst haalbare doel is één van de eerste posities, op de eerste pagina. Wanneer een zoekopdracht wordt uitgevoerd in een zoekmachine krijgt een gebruiker betaalde zoekadvertenties te zien en organische zoekresultaten (SEO).

Het belangrijkste verschil is dat SEO gratis is en voor zoekmachine advertenties per klik betaald moet worden. Beide soorten zijn vertegenwoordigd in zoekmachines. Als bedrijf is het dus belangrijk om zowel bij de betaalde zoekadvertenties als de organische zoekresultaten vindbaar te zijn.


SEO vindbaarheid in zoekmachines

Resultaat met SEO optimalisatie?

Website optimalisatie

Online vindbaarheid

Meer bezoekers

Website optimalisatie > online vindbaarheid = meer bezoekers

Consumenten en bedrijven kopen vaak via het internet. Als bedrijf is het daarom belangrijk om goed vindbaar te zijn in de zoekmachines met relevante zoekwoorden. De positie in zoekmachines bepaalt mede de hoogte van het websiteverkeer naar de website en de verkopen in de webshop. Met SEO optimalisatie verhoogt u dus de kans op resultaten/bezoekers en wordt uw website geoptimaliseerd.

Hoe werkt SEO in de praktijk?

Binnen zoekmachine optimalisatie zijn er verschillende mogelijkheden om de vindbaarheid van websites en webshops te vergroten. Bij WebProfit maken we een verdeling tussen SEO op een website en SEO buiten een website.

Website optimalisatie

Veel websites beschikken over een slecht geoptimaliseerde website. Het analyseren en verbeteren van de website op het gebied van structuur, inhoud en techniek zijn voorbeelden van SEO op een website. Door deze technieken wordt de website beter vindbaar in de zoekmachines.

Meer over website optimalisatie
Backlinks – Linkbuilding

Bij SEO buiten de website is sprake van Linkbuilding om het aantal backlinks naar de website te verhogen. Met linkbuilding wordt de waarde van de website verbetert door het plaatsen van waardevolle links op of naar uw website. Zoekmachines beoordelen uw website op het aantal en de waarde van links.

Meer over backlinks
Landingspagina’s

Met de inzet van landingspagina’s is het mogelijk om meer bezoekers naar uw website te leiden en direct waardevolle informatie aan te bieden. Bijvoorbeeld door verschillende landingspagina’s die specifiek gericht zijn op een bepaalde dienst of product. De kans op een resultaat wordt hiermee vergroot.

Meer over landingspagina’s
Lokale SEO

Lokale SEO begint bij het inrichten van het Google mijn Bedrijf account. Hierdoor is uw bedrijf lokaal vindbaar in zoekmachines. Daarnaast is het mogelijk om landingspagina’s per plaatsnaam te publiceren met de landingspagina module. Wekelijks worden dan landingspagina geplaatst op uw website.

Meer over lokale SEO

SEO optimalisatie en WebProfit?

Benieuwd of uw website geoptimaliseerd kan worden of wilt u gebruik maken van de SEO diensten van WebProfit. Samen met WebProfit wordt uw website verbetert aan de hand van een zorgvuldige en uitgebreide SEO aanpak. Hiermee komen de websites en webpagina’s hoger in de zoekresultaten en vergroot u de kans op websiteverkeer.

WebProfit analyseert de huidige website en situatie. Vervolgens worden de verbeterpunten vastgesteld en tevens uitgevoerd. Vergroot het online succes van uw bedrijf door een betere online vindbaarheid. Bel daarom vandaag nog met WebProfit en start met zoekmachine optimalisatie.

Wat kost SEO?

De kosten voor SEO worden berekent aan de hand van het aantal uren dat nodig is om een website te optimaliseren. Voor het optimaliseren van een gemiddelde website wordt circa 6 maanden als als minimum genomen. De minimale maandelijkse kosten zijn €400,-

Benieuwd naar de prijzen van SEO voor uw website? Bel 0183-201020 of mail naar [email protected]. U kunt ook direct een offerte aanvragen: