RedShell

In gesprek met Daniël Kruizinga van RedShell:
“Zonder de expertises van WebProfit konden wij niet groeien zoals we nu doen.”

Hij weet wat hij wil, is eerlijk en recht door zee. Daniël Kruizinga, mede-eigenaar van RedShell, zit al twintig jaar in de IT-wereld. Vijf jaar geleden waagde hij de sprong en was RedShell een feit. “Voor mij was er één persoon met wie ik de eerste stappen van RedShell wilde zetten en dat is Dirk-Jan van WebProfit.”

Het starten van een webshop is geen makkelijk klusje. Dat weet Daniël van RedShell maar al te goed. Daarom neemt hij vanaf het begin Dirk-Jan in de arm: er moet immers een webshop opgezet worden. 

En dan volgt er een stap die heel belangrijk is geweest voor de online IT leverancier: “Met alleen een webshop red je het niet. RedShell had een systeem nodig om alle processen van het importeren van de leveranciersinformatie te automatiseren. Dirk-Jan bracht mij in contact met Frank, een hele goede programmeur”, aldus Daniël.

Pandora

Door de samenwerking tussen programmeur Frank en WebProfit ziet ‘Pandora’ het levenslicht. Daniël: “Pandora is ons eigen softwareplatform. Wij hebben contact met ruim tachtig leveranciers. Alle belangrijke informatie - zoals artikelen, prijzen en productinformatie - komen samen in de database. Deze database wordt constant ververst: om de zoveel uur wordt de nieuwe informatie ingelezen en gepubliceerd op de webshop."

Image

UPS koppeling

Het maatwerk rondom database Pandora neemt veel werk uit handen maar er is nog genoeg te doen. "Als je een enorme vooruitgang maakt qua orders met dezelfde personeelsbezetting dan gaat het op een gegeven moment piepen en kraken. Vanuit de werkvloer kwamen de opmerking als: 'Ik heb het érg druk, Daniël.' Daarom hebben we gekeken welke taken tijdrovend zijn."

Er wordt een beroep gedaan op de kennis en kunde van webdeveloper Arnout. “Bij WebProfit werken prettige mensen en is er de bereidwilligheid om met je mee te denken. Arnout is een professional waar je mee kunt lezen en schrijven. Door zijn harde werk en zijn vermogen om constant te schakelen, is er bij onze webshop (WooCommerce) een koppeling geautomatiseerd met koeriersdienst UPS. De trackingnummers worden automatisch aan de orders gekoppeld en de verzendbevestiging gaan direct naar de klant. Dat scheelt ontzettend veel tijd, want voorheen was dit voor ons team puur handwerk. Het kostte elke dag ongeveer een uur om nummers te kopiëren en plakken in de webshop."

Inspelen op actualiteiten

Naast het automatiseren van kostbaar handwerk helpt WebProfit ook bij het inspelen op de actualiteiten en de bijkomende mogelijkheden. Vorig jaar werd de wereld opgeschrikt door een pandemie. Veel werknemers en werkgevers verruilen het kantoor voor een plek aan de eettafel of studiekamer. "Ik heb contact met jullie opgenomen om de thuiswerkmaterialen onder de aandacht te brengen." Een online marketing strategie wordt vervolgens ingezet en dat werpt z’n vruchten af. Daniël is daar ontzettend blij mee: “De aangeboden thuiswerkproducten, zoals laptops en docking stations, worden door de strategie van WebProfit goed gevonden via Google. Dat levert voor ons klanten en mooie orders op."

Toekomst

Daniël houdt niet van het 'smijten' met cijfers. Maar dat het goed gaat met RedShell is zeker. "Het laatste jaar zijn de orders behoorlijk gestegen. We zijn goed op weg om RedShell in Nederland goed op de kaart te zetten als online IT leverancier. WebProfit speelt daar een belangrijke rol in. Samen kom je tot een persoonlijke formule waar we nu de vruchten van plukken. In de toekomst willen we graag nog meer investeren in online marketing. Want zonder online marketing en technische ondersteuning kun je simpelweg niet." 

Wil je ook hulp bij jouw bestaande webshop? Of wil je graag een webshop starten? Het team van WebProfit bestaat uit enthousiaste professionals met verschillende expertises. We helpen je graag op het gebied van SEO (zoekmachine optimalisatie), SEA (Google adverteren) en het bouwen van mooie webshops. Daniël van RedShell: “Bij WebProfit heb ik de expertises gevonden die ik zelf niet bezit. Zonder deze kennis is het als webshop zeer lastig om te groeien zoals RedShell dat de afgelopen periode heeft gedaan.”

Meer weten over RedShell? Neem dan een kijkje op www.redshell.nl