Van Pelt Recycling

In gesprek met Jan-Willem van Van Pelt Recycling:
“WebProfit voelt als een collega die verschillende disciplines in huis heeft.”
 
Elke dag werken we met veel plezier samen met klanten met impact. Een mooi voorbeeld is Van Pelt Recycling uit Ridderkerk. Hier kun je je elektronica- en metaalafval inleveren tegen een eerlijke prijs. Op deze manier werkt Van Pelt Recycling mee aan een duurzame wereld.

Jan-Willem Dekker is operationeel directeur bij Van Pelt Recycling. Toen hij ruim twee jaar geleden in dienst kwam, had het bedrijf een prachtige website en diverse social media kanalen.
Jan-Willem: “De front is mooi, maar aan de achterkant werd weinig vernieuwd.” De techniek achter de website ontbrak waardoor er nog veel online kansen waren voor Van Pelt Recycling. Dat er online veel ruimte was voor verbetering stond voor Jan-Willem als een paal boven water. Voordat hij bij Van Pelt Recycling aan de slag ging, was hij al werkzaam in dezelfde branche. “Daar waren we al jaren online bezig en dat heeft dat bedrijf veel gebracht. Voor mij was het daardoor allang bewezen dat er voor Van Pelt Recycling nog veel winst te behalen was.

Focus

Doordrongen van het belang van social media en online vindbaarheid zoekt Jan-Willem een geschikt online marketing bureau. “Wij hebben de kennis niet in huis en het is voor ons niet zinvol om voor deze functie een nieuwe collega aan te nemen. Daarnaast zit het probleem in de focus: je bent als bedrijf met allerlei dingen bezig en hebt écht geen tijd om een tekst voor een webpagina te schrijven als je ook met diverse klanten moet bellen. Die taken zijn lastig verenigbaar. Het is daarom belangrijk om een partij te vinden die jouw ideeën online vorm kan geven.”

Image
Image

Samenspel

Na een rondvraag binnen het bedrijf kwam een collega met de tip om WebProfit te benaderen.

“We hadden bij WebProfit meteen een goed gevoel. In eerste instantie zijn we gestart met SEO (Search Engine Optimization) maar in de loop der tijd kwam ik met steeds meer vragen naar jullie toe. WebProfit beweegt met ons mee: we werken met een social media en online marketing planning en dat ontzorgt. Sommige bedrijven hebben een speciale marketing medewerker waar ze de regie neerleggen. Wij hebben medewerkers van WebProfit die tegen ons zeggen: wij regelen het! En dat werkt enorm prettig.”

Jan-Willem ziet de samenwerking tussen Van Pelt Recycling en WebProfit als een samenspel: “Wij bedenken leuke acties, jullie komen met ideeën en zetten deze om in taken. Soms gooi ik wat online op LinkedIn en dan speelt WebProfit daarop in. Samen vormen we een creatief geheel. WebProfit voelt als een collega die verschillende disciplines in huis heeft.” 

Wil jij jouw bedrijf ook naar een hoger niveau tillen?

Neem direct contact op!

Onderscheiden

Jan-Willem: “Als je eenmaal inziet dat je het belangrijk is om te investeren in jouw plaats op het internet en je de invloed van social media opmerkt dan zie je ook wat je mist. Dan denk je na een drukke werkweek: balen, we hadden iets met onze website en social media kanalen moeten doen. De samenwerking met WebProfit heeft dit gevoel weggenomen en ons probleem opgelost.”

Van Pelt Recycling heeft veel regionale concurrentie. In elke dorp of stad vind je wel schrootboeren: dat varieert van iemand die met een busje rondrijdt en het materiaal thuis ophaalt tot grote, professionele bedrijven. “We proberen ons te onderscheiden door middel van transparantie in onze werkwijze, hoge service te bieden in combinatie met de beste prijs”, aldus Jan-Willem.

Sinds de samenwerking met WebProfit maakt Van Pelt Recycling zich ook online los van de concurrentie. De social media kanalen (LinkedIn, Facebook en Instagram) en website worden professioneel bijgehouden en gevuld.
Door de samenwerking met WebProfit zijn we ons meer bewust geworden wat we aan het doen zijn. We hadden nooit nagedacht over de verschillende soorten klanten en hun motieven. We werken er samen hard aan dat de klant het online, professionele gevoel meteen herkent bij het bezoek aan Van Pelt Recycling. Door hier samen hard aan te werken, groei je als bedrijf naar een hoger niveau.”

Meer weten over Van Pelt Recycling? Neem dan een kijkje op www.vanpeltrecycling.nl 

Image
Image

Wil jij jouw bedrijf ook naar een hoger niveau tillen?

Neem direct contact op!