Waarschijnlijk gebruik je Google Shopping onbewust vaker dan je denkt. Als je naar een product zoekt op Google zijn er eigenlijk altijd Google Shopping advertenties op de pagina te vinden.Het is een effectieve manier van adverteren en je producten worden opvallend boven of naast de gewone zoekopdrachten weergegeven.

Waarom adverteren op Google Shopping?

Google Shopping is een tool die gebruikt wordt om op een eenvoudige manier producten weer te geven aan een zeer relevant publiek. Het is je vast wel eens opgevallen: een volledige rij aan advertenties voor het product waar je net op gezocht hebt. Dit zijn Google Shopping advertenties.

De zoekterm van een gebruiker wordt gematcht met producten en de bijbehorende productbeschrijvingen die in Google Shopping staan. Hierdoor bereik je als adverteerder zeer eenvoudig potentiële klanten. De gebruikers die jouw Shopping advertentie te zien krijgen, zoeken al specifiek naar het product dat jij aanbiedt. Ook worden deze gebruikers, zelfs al voor het bezoeken van jouw webshop, direct voorzien van essentiële informatie zoals je verkoopprijs en productafbeelding.

Google Shopping

Voordelen van Google Shopping

  • Opvallen boven en naast de gewone zoekresultaten
  • Relatief goedkope manier van adverteren
  • Bereik eenvoudig klanten die geïnteresseerd zijn in jouw product
  • Je webshop wordt zichtbaar in de vergelijkingstool van Google Shopping

Besteed Google Shopping uit aan WebProfit

Om goed zichtbaar te zijn op Google Shopping is het belangrijk om je productfeed op orde te hebben en de juiste instellingen te gebruiken in Google Ads. De specialisten van WebProfit zijn Google Partner en hebben de kennis en kunde in huis om dit voor jouw onderneming in te stellen en te optimaliseren. Bereik ook meer potentiële klanten via Google Shopping advertenties. Neem contact op voor meer informatie.