Om goed te scoren op het gebied van zoekmachine optimalisatie (SEO) is het schrijven van relevante teksten belangrijk, maar dat alleen is niet voldoende. Het technisch optimaliseren van jouw website op bepaalde SEO factoren is minstens net zo cruciaal, terwijl juist deze kennis vaak niet aanwezig is binnen organisaties. WebProfit helpt je verder!

Is technische SEO van belang voor mij?

Technische SEO is eigenlijk voor iedere website of webshop van belang. Als de basis niet op orde is, wordt scoren op Google een stuk lastiger. Met technische SEO optimaliseer je echter niet alleen voor Google, maar ontdek je ook fouten en problemen die spelen op je eigen website. 

De voordelen van technische SEO

  • Verhoogde vindbaarheid
  • Snellere laadtijd van de website
  • Overzicht en structuur
  • Vinden van fouten en problemen op je website
Technische SEO

De belangrijkste technische SEO onderdelen

Crawlen en indexeren van je website

Allereerst zorgen we ervoor dat jouw website goed gelezen kan worden door Google. Zij sturen zogeheten ‘’spiders’’ langs jouw website, welke een bepaalde hoeveelheid van je website scannen. Wij zorgen ervoor dat de juiste pagina’s gelezen kunnen worden, maar met name ook dat bepaalde pagina’s overgeslagen worden. Zo krijgen de belangrijkste pagina’s aandacht en waarde vanuit Google, zodat deze nog hoger kunnen gaan ranken.

XML-sitemap

Aansluitend op het vorige punt is er nog een belangrijke factor om je website an sich goed vindbaar te maken voor Google, namelijk de XML-sitemap. De sitemap is een lijst met url’s en diverse andere gegevens. Hierin wordt onder andere opgenomen wanneer een pagina voor het laatst gewijzigd is, zodat Google een seintje krijgt bij aanpassingen. Ook de structuur van je website wordt hiermee duidelijker voor Google. WebProfit maakt en bewerkt sitemaps, zodat Google altijd up-to-date is met jouw website.

Snelheid van je website

Zoals gezegd probeert Google steeds vaker het belang van de bezoekers op de eerste plaats te zetten. Mede hierdoor wordt de laadtijd van je website een steeds belangrijkere factor. Wanneer bezoekers lang moeten wachten tot een pagina is geladen, zullen zij sneller doorgaan naar de concurrent. WebProfit optimaliseert websites voor snelle laadtijden, zowel op desktop als mobiel.

Structured data

WebProfit gaat verder dan de basis als het gaat om SEO. Zo werken wij ook met structured data. Dit zijn codes die Google weer een stapje verder helpen met het goed lezen van jouw website. Daarnaast is het mogelijk om hiermee specifieke posities te veroveren in de zoekresultaten van Google.

Url structuur en filters

SEO gaat steeds meer richting de wensen van de bezoekers. Hoe logischer en relevanter jouw website is, hoe beter je pagina gaat scoren. WebProfit denkt mee met de structuur van jouw website. We kijken via tools als SEMrush of de structuur logisch in elkaar zit en waar er nog winst te behalen valt, bijvoorbeeld door het intern doorlinken. Daarnaast voegen we ook filters toe aan webshops. Op deze manier kunnen bezoekers alleen datgene zien wat voor hen belangrijk is.

WebProfit helpt je verder

Naast de bovengenoemde optimalisaties is er nog veel meer mogelijk. WebProfit helpt haar klanten met maatwerk. Samen met jou kijken we waar de issues en verbeterpunten liggen, om samen tot een strategie te komen. Aan de hand van jouw vraagstuk, bepalen wij welke factoren we aan gaan pakken. Wil jij je (technische) SEO uitbesteden? Neem dan direct contact met ons op!

Hoe wij de SEO van jouw bedrijf optimaliseren

seo/zoekwoorden
Zoekwoorden
Alles begint bij het kiezen van de juiste zoekwoorden. Samen met jou bepalen we de prioriteit en kijken we door onderzoek waar kansen liggen om te scoren.
seo/google-mijn-bedrijf
Google mijn bedrijf
Jouw Google Mijn Bedrijf profiel is je online visitekaartje in de zoekmachine Google en in Google Maps. Wij zorgen voor jouw zichtbaarheid!
seo/seo-tekstschrijver
SEO tekstschrijver
WebProfit helpt je graag bij het schrijven van goed vindbare artikelen en blogs voor websites en geoptimaliseerde productbeschrijvingen voor webshops.
seo
"oud" SEO
WebProfit maakt relevante content, een goed vormgegeven landingspagina en heeft de juiste technische kennis voor betere organische vindbaarheid.