Een succesvolle social media strategie? Begin met de fundering van je bedrijf, de doelgroep. Het maken van een goede doelgroepanalyse draagt bij aan het krijgen inzicht in de doelgroep. Zonder dat je weet wie je potentiële klanten zijn is het lastig om deze groep te overtuigen van je waarde.

Wat is een doelgroepanalyse?

In de online marketing draait het om de juiste match vinden met de doelgroep en de producten/diensten. De doelgroep zijn potentiële klanten van het bedrijf, deze groep mensen wil je benaderen om een product, dienst of informatie onder de aandacht te brengen. Om de juiste doelgroep aan te spreken gaan wij dieper in op de potentiële klanten van jouw bedrijf door middel van een doelgroepanalyse.

De voordelen

  • Beter inspelen op de doelgroep
  • Kiezen voor de juiste communicatiekanalen
  • Doelgroep persoonlijker benaderen
  • Weten waar er kansen liggen

Doelgroepanalyse

WebProfit inzetten voor een doelgroepanalyse

Social media uitbesteden

Bij WebProfit werken wij met diverse specialisten op het gebied van SEO en social media, waardoor wij je optimaal kunnen bedienen als het gaat om het analyseren van de doelgroep. Omdat het essentieel is om de doelgroep te begrijpen die je met jouw product of dienst wilt aanspreken, is de eerste prioriteit, het definiëren van de doelgroep.
 

De analyse

Op verschillende gebieden gaan wij dieper in op de doelgroep, om tot de volgende conclusies te komen:

  • Welke tone-of-voice moet ik gebruiken?
  • Wat is de behoefte van de doelgroep?
  • Wat is het doel van communicatieboodschappen?
  • Welk communicatiemiddel is essentieel voor het bedrijf?

Aan de slag met de doelgroepanalyse

De basis van de social media strategie is door middel van de doelgroepanalyse gemaakt en uitgewerkt. Naar aanleiding van de analyse gaan wij aan de slag met jouw social media strategie en maken we gezamenlijk een plan om de analyse door te voeren naar de communicatie uitingen.

 

WebProfit helpt je verder

WebProfit helpt graag mee aan het totaal plaatje van de social media strategie. Om dat optimaal te kunnen doen gaan we graag samen met jou aan de slag. We combineren onze kennis waardoor jij online verder kunt groeien! Ga jij samen met ons de uitdaging aan?

Hoe wij bijdragen aan een optimale social media strategie

seo/technische-seo
Technische SEO
WebProfit maakt websites leesbaar en zorgt voor overzicht, structuur en logica. Zowel voor Google als voor de bezoekers van je site.
social-media/content-creatie
Content creatie
Content creatie is de basis van jouw digitale marketing. Straal uit wie je bent en waar je als bedrijf voor staat. Wij helpen je daarbij!
social-media/adverteren/
Social media adverteren
Blijf de concurrentie voor en geef ook jouw social media account een boost. WebProfit helpt jou bij het effectief inzetten van social media advertising.
social-media/beheer/
Social media beheer
Social media uitbesteden is dan een logische stap voor drukke ondernemers. WebProfit helpt je graag bij het onderhouden van jouw social media accounts.