Webinar webshop WebinarWinkel live

Door Richard Kooy op 10 januari 2018
Webshop


WebinarWinkel, de eerste nieuwe webshop van 2018 bij WebProfit is sinds kort live. Deze webshop verkoopt alles om een webinar uitzending mogelijk te maken. Bijvoorbeeld camera’s, statieven, microfoons, recorders en achtergronden. De webshop is gebouwd met de WordPress WooCommerce plugin en met enkele technische verbeteringen van onze ontwikkelaar Arnout.

Webshop WebinarWinkel

Wat is een webinar?

WebinarWinkel verkoopt dus alles voor het organiseren van een webinar. Maar wat is een webinar eigenlijk denkt u? Een webinar is een live uitzending waarbij een onderwerp, product of dienst besproken wordt door één of meerdere personen.

Deelnemers aan een webinar kunnen hierbij reageren door middel van reacties. Een webinar geeft dus nieuwe mogelijkheden op het gebied van videomarketing om als specialist de doelgroep te bereiken. Benieuwd naar de mogelijkheden met een webinar? Neem dan contact op met WebinarWinkel via de website:

Website WebinarWinkel

Webinar met WebProfit

In bovenstaand shot is onze eigen Dirk-jan te zien tijdens een live uitzending.

Online marketing voor webshop

Naast het bouwen van de WebinarWinkel webshop heeft WebProfit ook verschillende online marketing tools ingericht en campagnes opgezet. De belangrijkste hierbij is het inrichten van Google Analytics en Google Tag Manager. Met deze Google tools wordt het surf- en klikgedrag op de website gemeten.

Vindbaarheid webshop

Daarnaast hebben we de eerste online campagnes uitgezet met Google Adwords. In het bovenstaande voorbeeld zijn Google Shopping advertenties te zien en de SEO score op de eerste positie (onder de tekstadvertenties). Met deze kanalen worden op dit moment de eerste verkopen gerealiseerd. De komende periode gaat WebProfit aan de slag met diverse online marketing tools om nog meer verkopen te realiseren in de nieuwe webshop.