Succesvol met SEO: zo doe je dat [onze top 6 tools]

Steven Bakker
Steven Bakker
Projectmanager | Online marketeer

Jouw online vindbaarheid begint met het begrijpen van de kracht van SEO. SEO is cruciaal omdat het de online zichtbaarheid vergroot, meer verkeer aantrekt, geloofwaardigheid opbouwt en de gebruikerservaring verbetert. Het is een kosteneffectieve manier om klanten te bereiken en concurrentievoordeel te behalen, waardoor het onmisbaar is voor moderne bedrijven. Wij delen met jou een overzicht van de beste SEO-tools en leggen je uit hoe ze werken. 

1. Google Analytics

Google Analytics is een waardevol instrument, maar het wordt soms toch over het hoofd gezien. Zonde, want deze gratis tool biedt een schat aan informatie. Duik dieper in de statistieken om te begrijpen welke landingspagina's veel bezoekers trekken, welke links populair zijn en wat het bouncepercentage is. Gebruik deze inzichten om jouw SEO-strategie te verbeteren. Optimaliseer zwak presterende landingspagina's met relevante zoekwoorden en voeg duidelijke call-to-action-elementen toe aan pagina's met een hoog bouncepercentage. Herzie regelmatig je aanpak en analyseer de cijfers opnieuw na wijzigingen op je website. Dit kan je SEO-prestaties aanzienlijk verbeteren.

2. SEMRush

SEMrush is een van de meest gerenommeerde en langst bestaande SEO-tools, en dat is natuurlijk niet voor niets. Deze tool is essentieel voor elk bedrijf dat online wil schitteren. SEMrush biedt diepgaande inzichten in zoekwoorden, concurrenten en technische SEO-audits. Het helpt je de online markt beter te begrijpen en je strategie te verfijnen. Of je nu een klein bedrijf of een grote onderneming bent, SEMrush helpt je om je online aanwezigheid te versterken, meer verkeer naar je website te trekken en uiteindelijk je zakelijk succes te vergroten. Deze informatie is van onschatbare waarde voor iedereen die zich bezighoudt met online marketing, SEO-optimalisatie of het verkrijgen van diepgaand inzicht in concurrenten.

3. Google Trends 

Google Trends is, net als Analytics, ook een SEO tool die wordt aangeboden door Google zelf. Met Google Trends kun je ontdekken welke zoektermen wereldwijd of in specifieke regio’s het populairst zijn. Het geeft je inzicht in de interesse en het zoekgedrag van mensen op Google. Daarnaast kun je met Google Trends ook vergelijkingen maken tussen verschillende zoektermen, zodat je kunt zien welke termen meer aandacht krijgen. Onmisbaar als je wilt begrijpen wat er speelt in de wereld van zoekopdrachten op het internet.

4. Google Search Console

Je hebt de juiste zoekwoorden gevonden en toegevoegd aan je website. Dan kun je nu aan de slag met Google Search Console! Deze tool onthult waardevolle inzichten in hoe Google je website crawlt en rangschikt. Het geeft je betrouwbare informatie over de zoekwoorden die je site gebruikt en toont waar je momenteel in Google's zoekresultaten staat, inclusief de gemiddelde posities. Maar dat is niet alles. Google Search Console is jouw directe lijn naar Google. Hier kun je essentiële gegevens delen over de structuur en inhoud van jouw website, waardoor Google jouw website beter begrijpt en effectiever weergeeft in zoekresultaten. Dit is van onschatbare waarde als je jouw online aanwezigheid wilt versterken, je SEO-prestaties wilt verbeteren of diepgaand inzicht wilt krijgen in hoe je website presteert in Google's zoekresultaten. 

5. Answer The Public

Zorg dat jij precies weet welke vragen jouw doelgroep heeft,  zodat je het juiste antwoord kan aanbieden. Dat vinden jouw (potentiële) klanten niet alleen fijn, maar Google ook! Met de tool Answer The Public breng je relevant zoekgedrag in kaart en ontdek je de meest gestelde vragen rondom een trefwoord, gerelateerde zoektermen en ideeën voor content. Deze informatie is goud waard als je bezig bent met contentmarketing, SEO-optimalisatie en het begrijpen van je doelgroep. 
 

6. SmartCrawl

Deze handige tool is een SEO plug-in voor WordPress, een van de meest populaire platforms voor het bouwen van websites. Met SmartCrawl kun je je website eenvoudig seo optimaliseren voor zoekmachines zoals Google. Het biedt functies zoals optimaliseren van meta-tags, sitemaps genereren en het verbeteren van jouw SEO content. Deze tool is ideaal om zoekmachineoptimalisatie begrijpelijk en toegankelijk te maken, zelfs als jij zelf geen SEO expert bent. Het helpt je om hoger te ranken in zoekresultaten en meer bezoekers naar je website te trekken.

 

Website optimalisatie bij WebProfit

Bij WebProfit hebben we een krachtig pakket om jouw online zichtbaarheid te boosten! We maken niet alleen gebruik van de eerder genoemde tools, maar we voegen ook onze expertise en jarenlange ervaring toe in linkbuilding, zoekwoordonderzoek en websiteoptimalisatie. Wil jij schitteren in de zoekresultaten van Google? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen. We staan te popelen om jou online te helpen stralen! 
 

Lees meer over

Steven Bakker

Steven Bakker | Projectmanager | Online marketeer

Zullen we eens sparren?

Bel of stuur direct een e-mail aan Steven Bakker!

Contact

Zullen we samen resultaten boeken?