Gebruik social media om een klantrelatie op te bouwen

Social media is, binnen jouw inbound marketingstrategie, bij uitstek de plek om te bouwen aan een relatie met jouw (potentiële) klant. Dit is dé manier om naar jouw doelgroep te luisteren, hen op een persoonlijke en behulpzame manier te woord te staan en te voorzien van relevante informatie. Als je social media op de juiste manier gebruikt, helpt het je om jouw contacten database uit te breiden, verkeer naar jouw website en productaanbiedingen te verhogen en de reputatie van jouw merk/bedrijf op te bouwen en te onderhouden. 

Social media campagnes

                                                                                                                                                              Lees meer over ons

Wat kun je met social media?

Als je bij social media voor jouw bedrijf alleen denkt aan het plaatsen van berichten, mis je iets heel belangrijks. Social media is natuurlijk dé plek voor interactie. Luister naar jouw klant en geef antwoorden op vragen (social listening). Zo bouw je een relatie op met jouw doelgroep en win je hun vertrouwen. Daarnaast kun je social media ook goed gebruiken voor social monitoring: een manier om te weten te komen of mensen over jouw product of bedrijf praten en zo ja, op welke manier.

Als je begint met social media, heb je eerst inzicht nodig in de buyer persona en de customer journey. Zorg dat je weet voor wie je een bericht schrijft en wat diegene op dat moment nodig heeft. Alleen zo kun je berichten maken die gelezen worden en daadwerkelijk interessant zijn voor jouw doelgroep. Maak een plan en ga doelgericht te werk!  

Content is de basis

Goede content is, ook bij social media, de basis. Het vergroot jouw bereik en kan als geen ander zorgen voor meer betrokkenheid. Het verhoogt de loyaliteit en daarmee natuurlijk ook jouw conversies/sales.

Social media is niet de plek voor grote stukken content. Op social media kies je juist voor korte berichten, die mensen kunnen bekijken wanneer en waar ze dat willen. Je kunt die berichten natuurlijk wél gebruiken als een middel om mensen bij die uitgebreidere content te krijgen. Zo kun je denken aan een kort bericht op social media, waarin je een link toevoegt naar jouw nieuwste blog of video.

Gratis en vrijblijvende demosessie

Weten of HubSpot iets voor jouw onderneming is?

Kies het juiste platform

Welk platform kies je voor jouw social media strategie? En kies je dan één platform of meerdere? Ook hiervoor is het belangrijk dat je jouw doelgroep, jouw buyer persona, duidelijk voor ogen hebt. Wie zijn jouw (potentiële) klanten en op welke social media zijn ze actief? Heb je een heel jonge doelgroep, dan denk je misschien eerder aan TikTok en Snapchat, terwijl je jouw wat oudere doelgroep beter bereikt via Facebook.
 

Inzicht in jouw resultaten

Het opbouwen van relaties met jouw doelgroep klinkt misschien wel leuk, maar uiteindelijk wil jij natuurlijk ook weten wat jouw inspanningen op social media je opleveren. Toch? Dat begrijpen we. Je mag dan ook rekenen op heldere en goed leesbare rapportages. Met HubSpot brengen we jouw social media marketing naar een hoger niveau. HubSpot maakt het mogelijk om jouw content direct te delen (of in te plannen) op Instagram, Facebook, Twitter en LinkedIn en doordat de berichten kunnen worden gekoppeld aan marketing campagnes zie je precies hoe succesvol jouw campagne was. 

Vrijblijvend contact opnemen

Heb je een vraag, hulp nodig of wil je gewoon even sparren? Ons team is er om je te helpen! Neem contact met ons op door te bellen of een berichtje te sturen. We helpen je graag verder.

Neem direct contact op!

 

PNG. 9

Ontdek de diensten van WebProfit

hubspot-partner/adverteren/
SEA
Wij zorgen ervoor dat jouw advertenties volledig meetbaar worden. Krijg uitgebreide inzichten en zie direct het rendement per campagne.
hubspot-partner/rapportages/
Data & Analytics
Het beheren, opslaan en analyseren van verschillende data brengt jouw bedrijf écht verder. Lees hier hoe wij dat doen!
hubspot-partner/crm/
CRM
HubSpot verbindt marketing en sales aan één CRM-pakket. Zo staat alle informatie op een plek en is deze toegankelijk voor alle relevante afdelingen.
hubspot-partner/seo/
SEO
Bij WebProfit brengen wij jouw SEO, zowel technisch als tekstueel, naar een hoger niveau. Wil jij meer kwalitatieve bezoekers? Begin dan nu met SEO.
strategie/campagnes
Campagnes
Bekijk, beheer en voer campagnes uit, rechtstreeks in je marketingsysteem. Wij bieden je alles wat je nodig hebt om campagnes te plannen en optimaliseren.
hubspot-partner/automatiseringen/
Marketing Automation
Je ziet het steeds vaker. Standaard processen worden vervangen door Marketing Automation, en dat is niet voor niets. WebProfit helpt je verder!
hubspot-partner/emailmarketing
E-mailmarketing
E-mailmarketing speelt een belangrijke rol in de online marketing. Het is een meetbare en betaalbare manier om een langdurige klantrelatie op te bouwen.
hubspot-partner/chat/
Chat
Met een website chat kom je in direct contact met je klant. Het is een eenvoudig en laagdrempelig, maar tevens een waardevol kanaal voor jouw organisatie.