Ga aan de slag met de beste gratis SEO tools

Image
Sanne Post
Online marketeer

Delen

Aan de slag met SEO tools

Dat SEO belangrijk is voor jouw online vindbaarheid weet jij als geen ander, maar hoe begin je als kleine onderneming aan SEO, zonder het aanschaffen van een prijzige SEO tool? SEO hoeft niet moeilijk te zijn en de basis kan al vrijwel kosteloos. Wij zetten de beste gratis online SEO-tools voor je op een rijtje!

Google Analytics

Google Analytics is de meest bekende SEO tool. Eigenlijk ieder bedrijf heeft toegang tot deze tool, maar helaas gebruiken veel ondernemers Google Analytics niet. Een gemiste kans wat ons betreft. Er is ontzettend veel informatie te halen uit deze gratis online tool.

Ga eens dieper in op de statistieken en kom erachter welke ladingspagina’s goed worden bezocht, op welke links de bezoekers klikken en wat het bouncepercentage is. Aan de hand van deze informatie kan je aan de slag gaan met jouw SEO. Zo kan je nieuwe teksten schrijven met zoekwoorden voor de slecht scorende ladingspagina’s en heeft jouw website bij een hoog scorende bouncepercentage duidelijkere call-to-action’s nodig. Zoek dus uit wat de cijfers betekenen voor jouw website en ga aan de slag. Vergeet vooral niet na het aanpassen van je website, de cijfers weer opnieuw te bekijken!

SEMRush

SEMRush is één van de meest bekendste en één van de langst bestaande SEO tools. Ook wij maken gebruik van SEMRush (betaalde versie). Het online programma helpt jou websites te meten en te optimaliseren op zoekmachine optimalisatie, linkbuilding en zoekmachine advertenties, in vergelijking met de websites van je concurrenten.

Krijg inzicht in:

  • De website (website analyse).
  • De concurrentie in zoekmachine advertenties (Google Ads en Google Shopping).
  • Zoekwoorden van de concurrentie.
  • Relevante zoekwoorden die voor jouw website mogelijkheden bieden.
  • Technische SEO

SEMRush geeft een deel van de SEO tools gratis weg. Je kunt dus een aantal functionaliteiten gebruiken zonder een (betaald) account aan te maken.

Google search console

Je hebt de juiste zoekwoorden gevonden en hebt deze toegevoegd aan de website. Het is tijd om aan de slag te gaan met Google search console. Search Console geeft je informatie over hoe Google je website crawlt en rankt en geeft betrouwbare informatie over de zoekwoorden van je website. Je kunt hierop ook zien op welke zoekwoorden je momenteel allemaal vertoond wordt en de gemiddelde posities die deze zoekwoorden nu hebben in Google.

Yoast SEO plugin voor WordPress

Yoast is een plugin voor WordPress websites. Deze plugin geeft per pagina inzichten over hoe je de de content op de pagina kunt optimaliseren voor de zoekmachines. Deze plugin geeft alleen niet de garantie om beter gevonden te worden in de zoekmachine. De Yoast WordPress SEO plugin is bedoelt als een ondersteunende tool voor de SEO optimalisatie. Ook wij gebruiken Yoast op onze WordPress website. Een tool die wij iedereen willen aanraden die aan de slag gaat met beginnende SEO.

Website optimalisatie bij WebProfit

WebProfit biedt jou een pakket aan om jouw online vindbaarheid te vergroten. Dit doen wij doormiddel van het gebruik van onder andere bovenstaande tools, maar wij gebruiken ook onze expertise en jaren lange ervaring op het gebied van linkbuilding, zoekwoorden onderzoeken en website optimalisatie. Wij helpen jou online vindbaar te worden in Google! Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.