Hoe HubSpot jouw website beschermt - en waarom dat zo belangrijk is

Kevin Kraaijveld
Kevin Kraaijveld
Software developer

Beveiliging van jouw website is su-per-be-lang-rijk. Maar echt. Denk je dat cybercriminelen het heus niet op jouw website hebben gemunt? Wake up! Cyberaanvallen zijn een steeds grotere bedreiging voor bedrijven en organisaties. Cybercriminelen hebben het gemunt op websites, omdat deze vaak kwetsbaar zijn en toegang bieden tot gevoelige informatie. En voor je denkt dat dit een ver-van-jouw-bed show is... ook jouw website kan zomaar het doelwit worden van cybercriminelen. 

Waarom de beveiliging van jouw website zo belangrijk is

De beveiliging van jouw website is ontzettend belangrijk om meerdere redenen. Ten eerste beschermt het de gegevens van jou en je gebruikers. Als jouw website gehackt wordt, kunnen persoonlijke gegevens zoals wachtwoorden, creditcardinformatie en andere gevoelige informatie in verkeerde handen vallen. Dit kan leiden tot identiteitsdiefstal, financiële verliezen en reputatieschade. Daarnaast kan een onveilige website schadelijke software verspreiden naar de apparaten van jouw gebruikers, zoals virussen en malware. Dit kan leiden tot ernstige schade aan hun apparaten - en met een beetje pech wordt jouw bedrijf daarvoor aansprakelijk gesteld!

Bovendien hechten zoekmachines, zoals Google, veel waarde aan de beveiliging van websites. Een onveilige website kan lagere rankings in zoekresultaten betekenen, waardoor je minder zichtbaar bent voor potentiële klanten.

Kortom, beveiliging van jouw website is van cruciaal belang om de privacy en veiligheid van jouw gebruikers te waarborgen, schade aan apparaten te voorkomen en je online reputatie te beschermen.

Wat HubSpot doet om jouw website te beschermen 

Als grote speler in de CMS-wereld weet HubSpot als geen ander hoe belangrijk het is om de beveiliging van jouw website te waarborgen. Daarom investeert HubSpot continu in geavanceerde beveiligingsmaatregelen en heeft het een team van experts dat zich hier volledig op richt.

Met deze set zeer geavanceerde beveiligingsmethoden ben je verzekerd van een veilige website. En het mooiste is; daar hoef jij niets voor te doen. Het is 'gewoon' een onderdeel van het CMS van HubSpot. Jep, 'gewoon'. Want zo gewoon is dat eigenlijk niet.

Hoe HubSpot dat precies doet, is best een ingewikkeld verhaal. Heb je daar geen zin in? Dan is hier de korte samenvatting: als jij gebruik maakt van het HubSpot CMS, dan is de beveiliging van jouw website altijd tip-top in orde. En daar hoef jij niets voor te doen. Zo. Alsjeblieft! 

Wil je toch meer weten over hoe HubSpot de veiligheid van haar websites garandeert? Let's dig deeper! 

Gegevensversleuteling: een stevig pantser

Een absolute must in gegevensbeveiliging is versleuteling. HubSpot maakt gebruik van geavanceerde versleutelingstechnologieën, zowel tijdens de overdracht als bij de opslag van gegevens. Tijdens de overdracht zorgen krachtige protocollen zoals TLS (Transport Layer Security) ervoor dat gegevens veilig en vertrouwelijk blijven tijdens hun reis over het internet. Bovendien worden in de database alle gevoelige gegevens versleuteld opgeslagen. Zelfs als onbevoegden toegang zouden krijgen tot jouw informatie, blijven deze gegevens onleesbaar. Op deze manier waarborgt HubSpot de veiligheid en integriteit van alle gevoelige informatie.

Identity and Access Management (IAM): strenge toegangscontrole

HubSpot hanteert een strikt beleid voor identiteits- en toegangsbeheer, waardoor alleen geautoriseerde personen toegang hebben tot de juiste gegevens en bestanden. Zie het maar als het bouncen van ongewenste personen die niet op de super exclusieve gastenlijst staan! Dit wordt bereikt door middel van verschillende toegangscontroles, waaronder rolgebaseerde toegangscontrole (RBAC) en multi-factor authenticatie (MFA). Met RBAC hebben gebruikers alleen toegang tot de bronnen die relevant zijn voor hun functie, terwijl MFA een extra beveiligingslaag toevoegt door een tweede vorm van verificatie te vereisen, zoals een unieke code die naar een mobiel apparaat wordt verzonden. Op deze manier zorgt HubSpot ervoor dat jouw website en gegevens veilig zijn en alleen toegankelijk zijn voor geautoriseerde personen.

Monitoring en detectie van bedreigingen: voortdurende waakzaamheid

HubSpot onderhoudt ook een constant bewakingssysteem om verdachte activiteiten te detecteren en onmiddellijk te reageren op mogelijke bedreigingen. Daarbij kun je denken aan het gebruik van intrusion detection systemen (IDS), intrusion prevention systemen (IPS) en geavanceerde gedragsanalyses. Deze systemen helpen bij het identificeren van afwijkend gedrag dat kan wijzen op een mogelijke inbreuk of aanval.

Audits en certificeringen: vertrouwen opbouwen

HubSpot streeft ernaar om een hoog niveau van beveiliging te handhaven door regelmatig audits en beoordelingen uit te voeren. Het platform heeft verschillende certificeringen behaald, zoals SOC 2 Type II en ISO 27001, die aantonen dat het voldoet aan strenge beveiligingsnormen en -praktijken.

Gegevensback-ups en herstel: op alles voorbereid

Gegevensverlies kan rampzalig zijn, daarom heeft HubSpot een robuust back-up- en herstelproces opgezet. Regelmatige gegevensback-ups worden gemaakt en getest om ervoor te zorgen dat gegevensverlies tot een minimum wordt beperkt in geval van een calamiteit.

Wat dit voor jou betekent? 

Dat jij je met een gerust hart kunt focussen op het laten groeien van je bedrijf, wetende dat de beveiliging van jouw website in goede handen is. Je hoeft je geen zorgen te maken over de reputatieschade, financiële verliezen of aansprakelijkheid die gepaard kunnen gaan met een gehackte website. HubSpot neemt de beveiliging van jouw website serieus en blijft voortdurend investeren in geavanceerde beveiligingsmaatregelen om ervoor te zorgen dat jouw website en gegevens veilig zijn. Dus maak je geen zorgen, met HubSpot kun je erop vertrouwen dat jouw website beschermd is tegen cyberaanvallen.

Fijn, hè? Niet voor niets zijn wij zelf ook enthousiast gebruiker van HubSpot. Wil je meer weten over de beveiliging van jouw website? Of over andere voordelen die het gebruik van HubSpot voor jou kan hebben, om jouw bedrijf te laten groeien? We kijken ernaar uit om van je te horen!

 
 

Lees meer over

Kevin Kraaijveld

Kevin Kraaijveld | Software developer

Zullen we eens sparren?

Bel of stuur direct een e-mail aan Kevin Kraaijveld!

Contact

Zullen we samen resultaten boeken?