Call tracking: zo maak je alles meetbaar

WebProfit
WebProfit
Online Marketing

Conversies realiseren

Het realiseren van call tracking gaat door middel van het invoeren van een stukje code (Javascript), deze code plaats je op de pagina(‘s) waarop je call tracking wil toepassen. Wanneer er een (potentiële) klant jouw website bezoekt, herkent de code de bron waar de bezoeker vandaan komt.

Naast het integreren van de code kan je ook op een andere manier gebruik maken van call tracking. Deze manier van call tracking geeft elke campagne een uniek telefoonnummer. Zo kun je achterhalen hoe de (potentiële) klant bij jouw bedrijf is gekomen. Deze methode is ook offline bruikbaar.

Voor alle branches

Voor vrijwel alle branches is call tracking interessant. Zodra telefonie een rol speelt in jouw bedrijf kun je call tracking inzetten. Zo krijg je inzicht in de marketinguitingen die het telefooncontact opleveren. Denk maar aan een makelaar of audicien: zij verkopen niet zo snel een huis of gehoorapparaat via internet. Mensen die zo’n product zoeken, nemen vaak eerst telefonisch contact op met de makelaar of audicien om informatie te krijgen of om een afspraak te maken. Door call tracking krijg je dan een indruk hoe de telefonische conversies worden gerealiseerd.

Welke inzichten krijg je?

Met call tracking meet je dus de inkomende telefoongesprekken per marketingkanaal. Je kunt zien hoeveel websitebezoekers de telefoon hebben gepakt, hoeveel oproepen er werden gemist en op welke tijden deze inkomende oproepen plaatsvonden. Dat is ontzettende handige informatie om op in te spelen.

Ook kun je ieder telefoongesprek een beoordeling geven. Op deze manier krijg je een goed beeld welke telefoongesprekken écht resultaat opleveren voor jouw bedrijf. Een stap verder is het bepalen welke zoekopdrachten het meeste resultaat opleveren en kun je jezelf afvragen of de kosten in verhouding staan met de opbrengsten.

Nooit meer twijfelen

Veel bedrijven doen (nog) niks met call tracking. En dat is jammer. Je mist namelijk het volledige beeld van je rendement op je marketingcampagnes. Kortom: wanneer je on- en offline marketingcampagnes optimaliseert zonder call tracking dan is de kans groot dat je veel misloopt. Je laat de kanalen links liggen die tot resultaat kunnen leiden.

Daarom helpt WebProfit je graag verder met call tracking. Zo hoef je niet meer te twijfelen of een (marketing)kanaal conversies zal opleveren. We leggen je graag uit hoe call tracking werkt en wat het voor jouw bedrijf kan betekenen.

Maak een afspraak

 

WebProfit

WebProfit | Online Marketing

Zullen we eens sparren?

Bel of stuur direct een e-mail aan WebProfit!

Contact

Zullen we samen resultaten boeken?