Drie redenen waarom een klantcase goed is voor jouw bedrijf

WebProfit
WebProfit
Online Marketing

Als bedrijf ben je natuurlijk trots op je dienst of product. Dat je overtuigd bent dat jij dé oplossing kan bieden aan verschillende bedrijven dat staat als een paal boven water. Maar zijn jouw toekomstige klanten dat ook? Trek hen over de streep met de kracht van een klantcase. Wij geven jou drie redenen waarom een klantcase goed is voor jouw bedrijf.

1. Klanten zijn jouw ambassadeurs

In een klantcase (of testimonial) laat je jouw klant aan het woord. En daarmee hebben we ook meteen de kracht van een klantcase te pakken: tevreden klanten worden namelijk jouw ambassadeurs. Wanneer je met jouw product of dienst een oplossing biedt voor het probleem van een klant, dan is dat genoeg reden voor een goede mond-tot-mondreclame. Met het schrijven van een klantcase maak je het publiek voor die lovende citaten veel breder. Niets is krachtiger dan een goede klantcase. Daar kan zelfs een goede marketingcampagne niet tegenop. 

2. Je laat zien wat je te bieden hebt

Het probleem oplossen met jouw product of dienst gaat niet zomaar. In een klantcase vertelt de klant hoe zo’n proces er precies uitziet. Dat is ontzettend waardevolle content. Natuurlijk kun je op je website beschrijven hoe een proces verloopt en welke oplossingen je biedt. Toch is de ervaring van een klant van veel grotere waarde. Met een klantcase vertel je, via een klant, wat jouw product of dienst heeft gedaan voor een écht bedrijf. Je creëert vertrouwen en geloof in jou als oplosser van het probleem. Daarnaast hebben woorden wat anderen over jou zeggen veel meer waarde en kracht dan wat je zelf beweert over je eigen werk en prestaties.

3. Je hebt een PR-middel in handen

Een klantcase ontstaat niet zomaar. Het proces vraagt aandacht, voorbereiding en focus voor een goede tekst. Maar, als je eenmaal het interview met de klant hebt omgezet in een aansprekende en sterke tekst, dan heb je een echte sales tool in handen: de mening van een klant heeft zoveel kracht.

Wat kun je met een klantcase doen?

  • plaatsen op socialmediakanalen zoals LinkedIn en Facebook
  • publiceren op jouw website
  • delen in de nieuwsbrief
  • de inhoud inzetten voor advertorials

Een goede klantcase staat vol met waardevolle quotes. Deze klantcitaten kun je delen op social media via verschillende posts. Op deze manier gebruik je de klantcase op verschillende manieren en laat je (potentiële) klanten zien hoe leuk en belangrijk het is om met jou samen te werken.

Wil je een klantcase voor jouw bedrijf?

Bij WebProfit helpen we je graag met het verzorgen van een aansprekende klantcase. We interviewen een klant naar keuze en werken het gesprek uit tot een goed leesbaar en aantrekkelijk verhaal. Via de klantcase laat je jouw klant aan het woord. Je ontvangt geen ‘gelikte’ tekst, maar een verhaal dat potentiële klanten aanspreekt en waarmee zij zich kunnen identificeren.

Ben je benieuwd naar onze klantcases? Je kunt het verhaal van Jan-Willem van Van Pelt Recycling en de klantcase van Burgersturing lezen voor een goede indruk.

Wil je meer weten over onze diensten zoals het schrijven van klantcases? Neem dan contact met ons op. We vertellen je graag meer!

WebProfit

WebProfit | Online Marketing

Zullen we eens sparren?

Bel of stuur direct een e-mail aan WebProfit!

Contact

Zullen we samen resultaten boeken?