Wat jij kan met Google Mijn Bedrijf

Sanne Post
Sanne Post
Online marketeer

In de digitale wereld van vandaag is online zichtbaarheid cruciaal voor het succes van elk bedrijf, groot of klein. Google Mijn Bedrijf (GMB) is een krachtige tool die ondernemers in staat stelt om hun online aanwezigheid te vergroten en direct te communiceren met potentiële klanten. Als je nog niet bekend bent met de vele voordelen van Google Mijn Bedrijf, dan is dit het perfecte moment om meer te leren. In dit blogbericht ontdek je wat je kunt bereiken met GMB en hoe je deze tool optimaal kunt benutten om jouw bedrijf te laten groeien.

De voordelen van Google Mijn Bedrijf

Google Mijn Bedrijf biedt een breed scala aan voordelen voor bedrijven van elke omvang en sector. Het is een gratis én krachtige tool die jouw bedrijf op de kaart zet, zowel letterlijk als figuurlijk. Een geoptimaliseerd Google Mijn Bedrijf-profiel vergroot je online zichtbaarheid aanzienlijk, doordat jouw bedrijf prominent wordt weergegeven in de zoekresultaten en op Google Maps. Hierdoor kunnen potentiële klanten jouw bedrijf gemakkelijk ontdekken wanneer ze op zoek zijn naar relevante producten of diensten.

Mijn bedrijf Google

Een ander belangrijk voordeel is de directe communicatie met klanten die mogelijk wordt gemaakt via Google Mijn Bedrijf. Klanten kunnen rechtstreeks contact met je opnemen via telefoonoproepen, berichten en vragen stellen, wat resulteert in verbeterde klantenservice en het opbouwen van vertrouwen. Daarnaast geeft GMB je de volledige controle over de bedrijfsinformatie die wordt weergegeven. Je kunt je adres, telefoonnummer, website, openingstijden en andere belangrijke details nauwkeurig bijwerken en aanpassen, wat ervoor zorgt dat klanten altijd de meest actuele informatie kunnen vinden.

Bovendien zijn klantrecensies essentieel voor het opbouwen van vertrouwen en geloofwaardigheid. Met GMB kunnen klanten hun ervaringen delen door recensies achter te laten, die voor iedereen zichtbaar zijn. Het is belangrijk om actief te reageren op recensies, zowel positief als negatief, om betrokkenheid te tonen en je reputatie te beheren.

Google Mijn Bedrijf biedt ook toegang tot waardevolle statistieken en inzichten. Je kunt zien hoe vaak je bedrijf is gevonden, waar mensen vandaan komen en welke acties ze ondernemen na het vinden van jouw vermelding. Deze gegevens helpen je om je marketingstrategie te verfijnen en je doelgroep beter te begrijpen, wat uiteindelijk leidt tot betere prestaties en succes voor jouw bedrijf. Kortom, Google Mijn Bedrijf is een onmisbare tool voor het vergroten van je online aanwezigheid, het optimaliseren van klantinteractie en het verbeteren van je bedrijfsresultaten.

De mogelijkheden van Google mijn Bedrijf

Google mijn bedrijf heeft verschillende functies. Wij zetten alles voor jou op een rijtje:

  • Plaats afbeeldingen van jouw onderneming. Het plaatsen van afbeeldingen in jouw Google Mijn Bedrijf, moet de bezoeker en duidelijk beeld geven van jouw onderneming. Deze afbeeldingen zijn terug te vinden voor de bezoeker boven de bedrijfsinformatie in Google, maar ook in Google afbeeldingen. Mooie en professionele afbeeldingen straalt vertrouwen uit.
  • Bekijk alle reviews van jouw klanten.
  • Regionaal altijd vindbaar door zichtbaar te zijn in Google Maps. Beheer de gegevens van Google Maps in Google Mijn Bedrijf.
  • Beheer al jouw bedrijfsinformatie en houd alle bedrijfsinformatie up-to-date, zodat jouw potentiële klant van alle ontwikkeling op de hoogte is. Vooral in deze tijd van Corona is het belangrijk om via Google Mijn Bedrijf essentiële informatie te delen. Zo weet de klant waar hij/zij aan toe is.
  • Post regelmatig nieuwe updates en berichten om actueel te blijven voor jouw doelgroep.
  • Bekijk alle statistieken zodat jij inzicht krijgt in jouw doelgroep.

Aan de slag met Google Mijn Bedrijf

Om gebruik te maken van Google Mijn bedrijf heb je een Google-account nodig. Een Googleaccount is niet alleen handig voor Google Mijn Bedrijf, je kan ook gebruik maken van andere handige Googletools zoals Google Analytics, Google Search Console, etc. Als je al een Googleaccount hebt, zet jij in slechts een paar stappen jouw onderneming op de kaart. Klik hier om een Google mijn Bedrijf account aan te maken en volg de stappen. Na het aanmaken van jouw Google Mijn Bedrijf account, kan het enkele dagen duren voordat jouw bedrijf geverifieerd is.

Wil jij graag aan de slag met SEO en wil jij meer tips op het gebied van Google Mijn Bedrijf? Onze online marketing professionals helpen je graag verder! Neem contact met ons op!

 

Lees meer over

Sanne Post

Sanne Post | Online marketeer

Zullen we eens sparren?

Bel of stuur direct een e-mail aan Sanne Post!

Contact

Zullen we samen resultaten boeken?