Succesvolle leadopvolging met LeadInfo [zeven praktische tips voor meer conversies]

Dirk-Jan Kranendonk
Dirk-Jan Kranendonk
Online marketeer

LeadInfo is een slimme tool die de bedrijven achter anonieme websitebezoekers identificeert. Stel je voor: iemand bezoekt je website en, voilà, met LeadInfo weet je meteen welk bedrijf het is. Dit gebeurt allemaal in real-time en de informatie wordt overzichtelijk weergegeven in een gebruiksvriendelijk dashboard. Zo kun je gerichter communiceren en je marketinginspanningen perfect afstemmen op de wensen en behoeften van potentiële klanten.

Heerlijk, toch? Wij zijn enthousiast. Maar pas op; met al deze waardevolle informatie komen er ook nieuwe uitdagingen op je pad. Want jouw lead zit natuurlijk niet te wachten op een telefoontje met de mededeling: "Hey, ik zag dat je zojuist onze website hebt bezocht."

Wat kun je dan wél met de waardevolle informatie die je hebt verzameld, zonder jouw leads het gevoel te geven dat je hen nauwlettend in de gaten houdt? Wij zetten zes handige tips voor je op een rij. En we vertellen je over Autopilot; een handige nieuwe tool van LeadInfo! 

1. Timing is alles - maar houd het subtiel

Het is geweldig om snel te reageren, maar het is nog belangrijker om op het perfecte moment in actie te komen. Met de inzichten van LeadInfo kun je precies bepalen wanneer je lead klaar is voor wat extra informatie of een zachte nudge. Dit kan het moment zijn dat ze specifieke pagina's op je website hebben bezocht of een bepaalde tijd op een productpagina hebben doorgebracht. Door op deze signalen te reageren met relevante informatie of hulp, kom je attent en behulpzaam over.

2. Maak het persoonlijk - maar niet te privé

Elke klant is uniek. Gebruik de data van LeadInfo om je berichten af te stemmen op de algemene behoeften en interesses van je leads. Hou het persoonlijk, maar maak het niet te privé. Praat over zaken die relevant zijn, zoals branchetrends of algemene behoeften, zonder te diep in te gaan op hun specifieke online gedrag.

3. Bied kennis aan - geen verkooppraatje

Laat zien dat je er bent om te helpen, niet om te verkopen. Door waardevolle, educatieve content te bieden die past bij de fase waarin je lead zich bevindt, positioneer je jezelf als een expert en bouw je vertrouwen op. Dit kan variëren van diepgaande artikelen tot handige tips die direct toepasbaar zijn.

4. Communiceer op verschillende manieren - maar dring je niet op

Het is fijn om keuze te hebben, toch? Gebruik die gedachte bij het kiezen van communicatiekanalen. Of het nu via e-mail is, een update op sociale media, of zelfs een vriendelijk sms'je – het gaat erom dat het aansluit bij wat je leads prettig vinden. Houd je berichten relevant en getimed, zonder het gevoel te geven dat je te veel in hun ruimte komt. Zo blijft je communicatie fris en welkom, zonder dat het te veel wordt.

5. Check wat werkt - en wat niet

Het is slim om regelmatig te checken wat het beste werkt. Analyseer de reacties op je berichten en de interacties die volgen uit verschillende communicatiekanalen. Werkt de persoonlijke benadering via LinkedIn beter dan een nieuwsbrief? Zijn er bepaalde soorten content die meer engagement opleveren? Door deze inzichten kun je je aanpak verfijnen. Het idee is simpel: gebruik wat werkt, pas aan wat niet werkt, en blijf altijd op zoek naar manieren om je connectie met leads te verbeteren. Zo blijf je niet alleen effectief, maar ook efficiënt in je communicatie.

6. Geef de ruimte!

Dit is misschien wel onze belangrijkste tip. Respecteer de tijd en ruimte van je leads door hen de vrijheid te geven om zelf de volgende stappen te zetten. Dit verhoogt niet alleen de waarschijnlijkheid dat ze bij jou terechtkomen als ze er klaar voor zijn, maar versterkt ook het respect en vertrouwen in jouw merk.

Introduce 2 - NL-min

7. Autopilot van LeadInfo

Als jij serieus werk wilt maken van het opvolgen van leads, dan is het handig om te weten dat LeadInfo daar een handige (nieuwe) tool voor heeft: Autopilot. Deze functie automatiseert het opvolgproces door slimme, gepersonaliseerde acties te triggeren op basis van hoe bezoekers zich gedragen op jouw website. Een welkomstmail na een eerste bezoek of een specifieke aanbieding gebaseerd op bekeken producten? Autopilot regelt het voor je. Zo blijft geen enkele kans onbenut. 

Dat gezegd hebbende, is het belangrijk om kritisch te kijken naar wat je automatiseert. Als er bepaalde acties zijn die je momenteel niet onderneemt, vraag jezelf dan af of het zinvol is om deze te automatiseren. Automatisering moet een verlengstuk zijn van je bestaande processen, en niet zomaar een vervanging van niet-bestaande. Bovendien, hoewel Autopilot een krachtig hulpmiddel is, is het essentieel om de automatiseringen regelmatig te monitoren en te checken. Dit zorgt ervoor dat ze nog steeds de gewenste resultaten opleveren en dat de communicatie naar je leads toe relevant en gepast blijft. Zo haal je het maximale uit de Autopilot-functie van LeadInfo, terwijl je zorgt voor een persoonlijke touch en afstemming op je marketingstrategie.

Zet ook de stap naar effectievere leadopvolging

Klaar om de conversie van je leads te optimaliseren? Meld je nu aan voor een gratis proefperiode bij LeadInfo via WebProfit en ontdek zelf hoe onze aanpak jouw marketingstrategie kan versterken! 

partner-badge-leadinfo

Dirk-Jan Kranendonk

Dirk-Jan Kranendonk | Online marketeer

Zullen we eens sparren?

Bel of stuur direct een e-mail aan Dirk-Jan Kranendonk!

Contact

Zullen we samen resultaten boeken?