VanPeltReycycling-157

Klantcase: Van Pelt Recycling

Jan-Willem Dekker: directeur Van Pelt Recycling

Jan-Willem Dekker is operationeel directeur bij Van Pelt Recycling: een vooruitstrevend recyclingbedrijf in Ridderkerk waar bedrijven en particulieren terecht kunnen voor het inleveren van elektronica- en metaalafval. Daarmee leveren ze een belangrijke bijdrage aan een duurzame wereld. Toen hij een paar jaar geleden in dienst kwam, zag hij direct dat er voor het bedrijf nog veel winst te behalen was in de online marketing.

 

Specialisaties in deze case:

Quote_ Jan-Willem transparant-1

Online kansen

Van Pelt Recycling al een mooie website en social media kanalen, maar er werd weinig vernieuwd. Doordat Jan-Willem al eerder werkzaam was in dezelfde branche, zag hij al snel online kansen. “Daar waren we al jaren online bezig en dat heeft dat bedrijf veel gebracht. Voor mij was het daardoor allang bewezen dat er voor Van Pelt Recycling nog veel winst te behalen was.”

Op zoek naar een online marketingbureau 

Doordrongen van het belang van social media en online vindbaarheid zoekt Jan-Willem een geschikt online marketing bureau. “Wij hebben de kennis niet in huis en het is voor ons niet zinvol om voor deze functie een nieuwe collega aan te nemen. Daarnaast zit het probleem in de focus: je bent als bedrijf met allerlei dingen bezig en hebt écht geen tijd om een tekst voor een webpagina te schrijven als je ook met diverse klanten moet bellen. Die taken zijn lastig verenigbaar. Het is daarom belangrijk om een partij te vinden die jouw ideeën online vorm kan geven.”

Die partij vond Jan-Willem in WebProft. “We hadden bij WebProfit meteen een goed gevoel. In eerste instantie zijn we gestart met SEO (Search Engine Optimization) maar in de loop der tijd kwam ik met steeds meer vragen naar WebProfit toe. WebProfit beweegt met ons mee: we werken met een social media en online marketing planning en dat ontzorgt. Sommige bedrijven hebben een speciale marketing medewerker waar ze de regie neerleggen. Wij hebben medewerkers van WebProfit die tegen ons zeggen: wij regelen het! En dat werkt enorm prettig.”

Jan-Willem: “Als je eenmaal inziet dat het belangrijk is om te investeren in jouw plaats op het internet en je de invloed van social media opmerkt, dan zie je ook wat je mist. Dan denk je na een drukke werkweek: balen, we hadden iets met onze website en social media kanalen moeten doen. De samenwerking met WebProfit heeft dit gevoel weggenomen en ons probleem opgelost.”

                                                                                                                                                              Lees meer over ons

Samenspel 

Jan-Willem ziet de samenwerking tussen Van Pelt Recycling en WebProfit als een samenspel: “Wij bedenken leuke acties, zij komen met ideeën en zetten deze om in taken. Soms gooi ik wat online op LinkedIn en dan speelt WebProfit daarop in. Samen vormen we een creatief geheel. WebProfit voelt als een collega die verschillende disciplines in huis heeft.” 

Onderscheiden

Van Pelt Recycling heeft veel regionale concurrentie. In elke dorp of stad vind je wel schrootboeren: dat varieert van iemand die met een busje rondrijdt en het materiaal thuis ophaalt tot grote, professionele bedrijven. “We proberen ons te onderscheiden door middel van transparantie in onze werkwijze, en we bieden een hoog niveau van service in combinatie met de beste prijs”, aldus Jan-Willem.

Sinds de samenwerking met WebProfit maakt Van Pelt Recycling zich ook online los van de concurrentie. De social media kanalen (LinkedIn, Facebook en Instagram) en website worden professioneel bijgehouden en gevuld met écht goede content. Door het opstellen van een buyer persona en customer journey is de online marketing strategie helder en kan content gericht worden gecreëerd en ingezet. 

“Door de samenwerking met WebProfit zijn we ons meer bewust geworden van wat we aan het doen zijn. We hadden nooit nagedacht over de verschillende soorten klanten en hun motieven. We werken er samen hard aan dat de klant het online, professionele gevoel meteen herkent bij het bezoek aan Van Pelt Recycling. Daardoor groei je als bedrijf naar een hoger niveau.”

Wil jij jouw bedrijf ook naar een hoger niveau tillen?

Neem direct contact op!

Ontdek de tools van WebProfit

hubspot-partner/adverteren/
SEA
Wij zorgen ervoor dat jouw advertenties volledig meetbaar worden. Krijg uitgebreide inzichten en zie direct het rendement per campagne.
hubspot-partner/crm/
CRM
HubSpot verbindt marketing en sales aan één CRM-pakket. Zo staat alle informatie op een plek en is deze toegankelijk voor alle relevante afdelingen.
hubspot-partner/seo/
SEO
Bij WebProfit brengen wij jouw SEO, zowel technisch als tekstueel, naar een hoger niveau. Wil jij meer kwalitatieve bezoekers? Begin dan nu met SEO.
hubspot-partner/emailmarketing
E-mailmarketing
E-mailmarketing speelt een belangrijke rol in de online marketing. Het is een meetbare en betaalbare manier om een langdurige klantrelatie op te bouwen.
strategie/campagnes
Campagnes
Bekijk, beheer en voer campagnes uit, rechtstreeks in je marketingsysteem. Wij bieden je alles wat je nodig hebt om campagnes te plannen en optimaliseren.
hubspot-partner/social-media/
Social Media
Wij beheren jouw social media en denken op strategisch vlak met je mee. Samen maken we jouw bedrijf zichtbaar voor iedereen.
hubspot-partner/automatiseringen/
Marketing Automation
Je ziet het steeds vaker. Standaard processen worden vervangen door Marketing Automation, en dat is niet voor niets. WebProfit helpt je verder!
hubspot-partner/chat/
Chat
Met een website chat kom je in direct contact met je klant. Het is een eenvoudig en laagdrempelig, maar tevens een waardevol kanaal voor jouw organisatie.