Kleine veranderingen op je website voor een groot resultaat

WebProfit
WebProfit
Online Marketing

Afbeeldingen aanpassen

Gebruik je stockfoto's voor jouw website? Dan is het hoog tijd om nieuwe, frisse foto’s toe te voegen. Het liefst persoonlijke afbeeldingen. Het toevoegen van de juiste afbeeldingen zorgt ervoor dat je content aantrekkelijker is voor je doelgroep, jouw boodschap nog duidelijker is en jouw website langer wordt bezocht. Ook kunnen afbeeldingen je helpen om hoger in de zoekmachine te scoren waardoor je meer traffic naar je website genereert.

Om meer bezoekers naar de website te krijgen, is niet alleen het soort afbeelding van belang; ga ook aan de slag met de alt-tags. Alt-tags zijn de titels van een afbeelding. Deze tags geven een samenvatting van wat er te zien is op de afbeelding. Voor zoekmachines is een alt-tag belangrijke extra informatie omdat een zoekmachine, zoals Google, afbeeldingen niet kan lezen. Google leest als het ware alleen de HTML-code, niet de afbeelding. Google ziet de code op deze manier:

<img src=”naam_afbeelding.jpg” alt=”hier_komt_de_alt-tag”/>
Image

Je ziet ook de naam van de afbeelding in de HTML-code staan. De naam van een afbeelding is ook een belangrijk onderdeel. Je kunt de naam eenvoudig aanpassen bij het opslaan van de afbeeldingen in je documenten.

Bij het CMS-programma WordPress vind je onder de geüploade afbeeldingen de mogelijkheid om een alt-tag in te vullen. Probeer de afbeelding zo specifiek mogelijk te omschrijven. Vul vervolgens ook de overige velden in.

Schoon je teksten/koppen/alinea's op

Na verloop van tijd kan een bedrijf erg veranderen. Hierdoor kunnen de bestaande teksten niet meer kloppen. Dit is een goed moment om de huidige teksten door te nemen en eventueel aan te passen. Wanneer je aan deze klus begint, zijn er drie onderdelen waar je op moet letten:

  • Voeg titels en koppen toe (H1 en H2)
  • Voeg zoekwoorden toe
  • Schrijf een tekst met meer dan 300 woorden

Voeg zoekwoorden toe

Zoekwoorden zijn ontzettend belangrijk in een tekst. Zonder de juiste zoekwoorden is het lastig om gevonden te worden door jouw doelgroep. Maak dus gebruik van zoekwoorden in een tekst!

Zoekwoorden bepalen hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Schrijf op welke woorden belangrijk zijn voor jouw onderneming en verwerk dat in de tekst. Om zoekwoorden te bepalen heb je een aantal gratis Google tools die jou daarbij kunnen helpen. Gebruik bij het bepalen van zoekwoorden ook synoniemen. De kans is groot dat de doelgroep op net iets andere woorden/zinnen zoekt dan dat jij denkt. Een overvloed aan zoekwoorden in een tekst is ook niet goed. Wanneer je in een tekst ongeveer vier procent aanhoudt, is dat een prima aantal.

Schrijf een tekst met meer dan 300 woorden

Een zoekmachine vindt een tekst pas relevant wanneer deze meer dan 300 woorden bevat. Een hoger aantal woorden helpt Google om beter te begrijpen waar de tekst op de pagina over gaat.

Gebruik interne en externe links op je website

Het linken naar interne en externe websites helpt je om je eigen SEO en die van anderen te verbeteren in de zoekmachine. Het plaatsen van linkjes doe je door woorden klikbaar te maken. Door een link in je content te zetten, krijgt het woord wat voor de link staat meer waarde dan de overige woorden. Zo ziet de zoekmachine dat dit woord een belangrijk woord is. Gebruik dus voor de interne en externe linkjes een belangrijk zoekwoord en voeg alleen linkjes toe waar dit logisch is.

SSL certificaat

SSL is een afkorting voor Secure Socket Layer en staat voor het beveiligen van online transacties. Het gebruiken van jouw website wordt hierdoor dus veiliger. Het hebben van een SLL certificaat is belangrijk als jij gebruik maakt van persoonsgegevens. Google bestempelt alle websites die persoonsgegevens versturen zonder deze te versleutelen met een SSL certificaat als onbetrouwbaar.

A/B testen

Soms weet je zelf niet altijd alles beter. Om veranderingen op je website direct te testen bij je bezoekers, is het verstanding om gebruik te maken van A/B testen.

WebProfit

WebProfit | Online Marketing

Zullen we eens sparren?

Bel of stuur direct een e-mail aan WebProfit!

Contact

Zullen we samen resultaten boeken?