Van video content naar voice content

WebProfit
WebProfit
Online Marketing

Een aantal maanden terug schreven wij een blog over video content, want videomarketing was één van de meest effectieve en snelst groeiende manier van content, maar daar is nu verandering in gekomen! Wil jij weten waarom? Wij houden je op de hoogte van de nieuwste trends:

Voice content groeit

Voice content is, zoals het woord al zegt, content met geluid waarbij er geen beeld is. Dat voice content groeit is je vast niet ontgaan door de komst van het nieuwe populaire social media platform Clubhouse, maar ook Spotify profiteert van de nieuwe trend.

Betekent het dan ook dat je als ondernemer direct moet overstappen van video content naar voice content? Nee! Video content is en blijft een belangrijk onderdeel in jouw social media strategie. Onze tip: voeg voice content toe aan je social media strategie!

Clubhouse
Clubhouse is hét nieuwe social media kanaal waar je dus alleen kunt communiceren door te praten met elkaar. Het platform is ontstaan door het gebrek aan contacten als gevolg van het coronavirus. Zie het als een soort netwerkborrel waarin je kunt sparren over bepaalde onderwerpen. Per gesprek zijn er rooms waarvoor je uitgenodigd kan worden. Het is ook mogelijk om zelf een room op te richten en interessante sprekers uit te nodigen.

Dat de app alleen gericht is op spraak is erg uniek, want geen enkele social media app heeft dat tot nu toe zo gedaan. De app is alleen nog te gebruiken voor iPhone gebruikers, maar het zal niet lang meer duren voordat ook Android gebruikers, gebruik kunnen maken van de app.

Als ondernemer is dit een ontzettend mooi platform, al helemaal in deze tijd, omdat veel ondernemers bij elkaar gebracht worden wat anders niet mogelijk is. Waag de stap en ga aan de slag met het hosten van rooms, volg interessante gesprekken en kom in contact met mensen uit dezelfde branche.

Podcast
Naast muziek luisteren op Spotify is de populariteit van podcasts het afgelopen jaar ook toegenomen. Het is de perfecte manier om je product of dienst op een andere manier aan de doelgroep te tonen, maar het helpt ook om meer op te vallen dan de concurrenten. Met de juiste apparatuur is het niet lastig om te beginnen met een eigen podcast. Wat voor veel ondernemers een drempel is kan voor jou juist veel extra bereik opleveren. Wil jij live gaan of een podcast opnemen? Onze buren B-yourC helpen je verder om professioneel aan de slag te gaan met geluid en/of beeld!

Instagram room
Als er een nieuwe trend opduikt in de wereld van social media, blijft Instagram nooit lang achter. Zo heeft Instagram de storie-functie van Snapchat overgenomen en is het platform ook begonnen met Reels, als tegenhanger van TikTok. Het zal je vast ook niet verbazen dat Instagram ook de voice trend in de app heeft verwerkt. Instagram lanceerde namelijk de afgelopen maand: Live Rooms. Waar Instagram je eerst de mogelijkheid gaf om live te gaan met twee personen, kun je in Live Rooms nu met vier mensen tegelijk livestreamen.

Voice search
Veel grote spelers als; Google, Apple, Amazon en Microsoft zetten volledig in op Voice search. Voice search is het gebruiken van je stem om een zoekopdracht uit te voeren. De voice trend is dus niet alleen op social media terug te vinden. De Alexa, Google of Siri worden dagelijks gebruikt door ongeveer één derde van de smartphone-eigenaren waarvan 39% online zoekopdracht waren via een zoekmachine.

Als ondernemer wil jij natuurlijk ook online gevonden worden wanneer de zoekmachine via de stem wordt gebruikt. De focus ligt bij voice search op long tail zoekwoorden, waardoor jij veel relevante info van jouw bezoekers krijgt. De zoekopdrachten zijn dus vaak gedetailleerder en worden vaak in de vorm van een vraag weergegeven. Normaal gesproken zal je op je smartphone het volgende intypen: ‘het weer in Gorinchem’, maar via de spraakassistent zeg je het volgende: “Wat is de weersverwachting voor Gorinchem?”. Er is dus een groot verschil in de huidige vorm van zoekopdrachten en de voice gestuurde zoekopdrachten.

Om goed gevonden te worden door de spraakassistent is het van belang om de teksten op de website te optimaliseren. Gebruik eenvoudige en goed leesbare content in korte zinnen. Gebruik ook vraagzinnen om vervolgens antwoord te geven op de vraag.

Ga zelf aan de slag

Het juist benaderen van de nieuwste trends kan een positief effect hebben op jouw onderneming. Ga vandaag nog aan de slag en zoek uit welke trends voor jouw onderneming werken! Kom je er zelf niet helemaal uit? Wij helpen je graag met nieuwe stappen zetten naar een goede online vindbaarheid. Neem contact op voor de mogelijkheden!

WebProfit

WebProfit | Online Marketing

Zullen we eens sparren?

Bel of stuur direct een e-mail aan WebProfit!

Contact

Zullen we samen resultaten boeken?