Er zijn oneindig veel mogelijke manieren om met de doelgroep te communiceren. Houd overzicht bij het communiceren op communicatiekanalen. Onze social media specialisten zijn gespecialiseerd in het consequent plaatsen van uitingen aan de hand van een contentkalender.

Het doel van een contentkalender

Een contentkalender is een overzicht van alle marketinguitingen naar de doelgroep. De contentkalender geeft inzicht in de aankomende uitingen. Speel in op de juiste momenten en loop nooit meer achter de feiten aan door het gebruik van een contentkalender.
 

De voordelen

  • Krijg een duidelijk overzicht van de content die je de komende tijd gaat delen
  • Consistentie in de communicatie
  • Deadlines zijn lang van tevoren al duidelijk
  • Haak makkelijk in op feestdagen
Contentkalender

WebProfit inzetten voor jouw contentkalender

Doelgroepanalyse

Voordat we aan de slag gaat met een contentkalender moet we eerst de doelstellingen en doelgroepanalyse duidelijk in kaart hebben. In deze analyse beschrijven we wie je aanspreekt en hoe je deze doelgroep aanspreekt. Deze analyse heeft als doel om te bepalen welke kanalen we gaan gebruiken, voor de social media strategie. We verdiepen ons dus in jouw klant. Pas als dat eenmaal in kaart is gebracht, kunnen we beginnen aan de contentkalender.
 

Contentkalender maken

Onze online marketing specialisten werken elke dag met een contentkalender. Het kost tijd, maar je kan hierdoor effectiever en efficiënter werken. Wij gaan stap voor stap te werk om de contentkalender te maken. Wij gaan na welke inhaak dagen relevant kunnen zijn voor jouw bedrijf. Er zijn namelijk veel verschillenden speciale dagen waar we makkelijk op in kunt spelen, denk hierbij aan bijvoorbeeld Valentijnsdag, Blue Monday of de dag van het Milieu. Daarnaast maken we gebruik van content categorieën. Denk hierbij aan: video’s, kortingsacties en winacties.

Niet alleen de social media uitingen zijn onderdeel van een contentkalender ook offline uitingen of SEA campagnes kunnen we makkelijk opnemen in de kalender.

Contentkalender communiceren

Je hebt onbeperkt toegang tot de contentkalender. De contentkalender wordt opgebouwd in een programma waarin WebProfit ook dagelijks werkt. Zo blijft de contentkalender altijd up-to-date en kan je precies zien als wij iets aanpassen of een taak hebben voltooid.

WebProfit helpt je verder

Weet je niet waar je moet beginnen als het gaat om contentstrategie of marketing uitingen? WebProfit is gespecialiseerd in het opzetten van contentkalenders aan de hand van jouw doelstellingen. Neem contact met ons op om samen te sparren over jouw contentstrategie.

Hoe wij bijdragen aan een optimale social media strategie

social-media/doelgroepanalyse
Doelgroepanalyse
Een succesvolle social media strategie? Begin met de fundering van je bedrijf, de doelgroep. WebProfit helpt je hier graag bij!
social-media/content-creatie
Content creatie
Content creatie is de basis van jouw digitale marketing. Straal uit wie je bent en waar je als bedrijf voor staat. Wij helpen je daarbij!
social-media/adverteren/
Social media adverteren
Blijf de concurrentie voor en geef ook jouw social media account een boost. WebProfit helpt jou bij het effectief inzetten van social media advertising.
social-media/beheer/
Social media beheer
Social media uitbesteden is dan een logische stap voor drukke ondernemers. WebProfit helpt je graag bij het onderhouden van jouw social media accounts.